Preokret, pokušaj 'prevare', podivljale tribine i poludjeli Murray

Andy Murray je igrao protiv domaćeg aduta Gaela Monfilsa, ispustio 2:0 u setovima, ali se ipak uspio spasiti i plasirati se u polufinale Ronald Garrosa. I to kako!

4.6.2014.
22:07
VOYO logo

Monfils je imao ogromnu pomoć s tribina i to ga je vratilo u meč nakon što je glatko izgubio prva dva seta 6:4, 6:1. Istim je rezultatom uzvratio Murrayu u sljedeća dva seta i odveo meč u peti. Kada je izgubio četvrti set, Murray je tražio prekid zbog mraka, tribine su podivljale, ali sudac je odlučio da se meč nastavi. A onda je Britanac poludio i za 24 minute riješio posao, uzeo peti set sa 6:0 i prošao u polufinale.

Monfils je fizički pao, počeo je puno griješiti i skupio je tek sedam poena u završnom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalu Rafael Nadal je slavio protiv Davida Ferrera. U osam od devet nastupa na Roland Garrosu Nadal je odnio naslov pobjednika, a protiv Davida Ferrera je pokazao zašto je vladar Pariza. Iako ima problema s leđima i koljenima, Nadal nastavlja održavati strahoviti ritam u Parizu i protiv Ferrera je apsolutno dominirao nakon gubitka prvog seta.

Prvi set izgubio je sa 6:4 nakon što je Ferrer napravio break u posljednjem gemu seta, no potom je zaigrao puno bolje. U drugom setu rano je uzeo protivniku servis, preživio krizu kod 3:2 kada je spasio tri break lopte i poslije toga ostavio Ferrera bez ikakve šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem i četvrtom setu odigrao je vrhunski tenis izgubivši samo jedan gem i to u četvrtom setu na svom servisu kod već dvostrukog breaka. Ferrer je na kraju imao nekarakteristično puno neprisiljenih pogrešaka, njih čak 50 te je izgubio svoj početni udarac devet puta.

Andrea Petkovic proživljava najljepše dane u karijeri. 26-godišnja Tuzlanka s njemačkom putovnicom po prvi put u karijeri ušla je u polufinale na Grand Slam turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deseta nositeljica Talijanka Sara Errani u četvrtfinalu Roland Garrosa poražena je nakon 63 minute igre u susretu u kojem je Petkovic itekako znala iskoristiti slab servis protivnice.

Errani je imala tek 39 posto osvojenih poena nakon prvog servisa i samo dva osvojena poena od 12 nakon drugog servisa. Petkovic joj je tijekom meča sedam puta oduzela početni udarac i odjurila je do pobjede. Inače, Petkovic je još prije godinu dana razmišljala o potpunom odustajanju od tenisa i posvećivanju novinarstvu nakon što nije bila zadovoljna svojom igrom na treninzima poslije oporavka od ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu Njemica će igrati protiv Simone Halep. Rumunjka je u najboljoj sezoni u karijeri također ostvarila najveći uspjeh plasmanom u polufinale Roland Garrosa. Do ove godine nikada nije otišla dalje od četvrtog kola na Grand Slam turnirima, a onda je u Australian Openu stigla do četvrtfinala te sada u Parizu do polufinala.

U četvrtfinalu je potpuno nadigrala iskusnu Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu koja je 2009. godine bila i pobjednica Roland Garrosa. Halep je za pobjedu trebala sat i 21 minutu, ispustila je tek četiri gema i s identičnih 6:2, 6:2 kao i Andrea Petkovic protiv Sare Errani, plasirala se u polufinale Roland Garrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halep i Petkovic dosad su se susrele tri puta, a dva puta uspješnija je bila Rumunjka. Obje pobjede ostvarila je prošle godine i to na tvrdoj podlozi u Tokiju i na zemlji u Nürnbergu, slaveći u oba slučaja bez izgubljenog seta.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo