ŠOKANTAN INCIDENT / Navijači presreli suce utakmice u Mostaru, napali ih metalnim šipkama pa im zapalili automobil

Image
Foto: Screenshot/Klix.ba

Najteže je prošao Alispahić koji se trenutno nalazi u bolnici

22.9.2021.
9:13
Screenshot/Klix.ba
VOYO logo

Niz incidenata obilježilo je utakmicu bosanskohercegovačke Premijer lige između mostarskog Veleža i Borca iz Banje Luke. Nezadovoljni nizom sudačkih odluka navijači Veleža utrčali su u 82. minuti na teren nakon čega je sudac Sabrija Topalović prekinuo utakmicu.

A kako javlja Klix.ba, nakon prekinute utakmice sudac Topalović napadnut je u blizini Jablanice u automobilu u kojem je bio s pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do napada je došlo u tunelu Lendava gdje je, navode, presreten automobil u kojem se nalazio Topalović, a nakon toga je zapaljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasila se policija

"U utorak navečer, oko 23.45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S. T. (1983.) i A. A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne ozljede zadobila je osoba A. A., kojoj je liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobjegli u vozilu marke Golf", oglasili su se iz tamošnje policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SportSport.ba pak navodi kako su, prema njihovim saznanjima, navodno petorica huligana presrela automobil, prvo su ubacili baklju u njega te su nakon toga metalnim šipkama napali Topalovića, Alispahića i Šehovića, a najteže je prošao Alispahić koji se trenutno nalazi u bolnici u Zenici na detaljnim pregledima. Dodaju i kako se za napadačima još uvijek traga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo