OBJAVA NA FACEBOOKU HNS-a ŠOKIRALA SRBE: / 'Hrvatski fudbalski savez ponovo veliča ustaštvo'

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor
15.3.2016.
9:14
PIXSELL, Slavko Midzor
VOYO logo

Pa tako tabloid Kurir piše:

"Među njima su i dvojica igrača koja koja su za vatrene nastupala tokom nacističke Nezavisne Države Hrvatske", piše spomenuti srpski portal koji se ponovno bavi nebitnim stvarima i gura politiku u sportske okvire . Uz to, srpske kolege nisu propustile podsjetiti svoje čitatelje niti na povik Josipa Šimunića "Za dom spremni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot: Kurir

"Josip Šimunić je poslije povika 'Za dom spremni', zbog kojeg je kažnjen od strane FIFA i zbog kojeg je propustio Mundijal u Brazilu, nagrađen od strane HNS-a i sada je suradnik u stručnom stožeru izbornika Anta Čačića.

Sporni Lešnik i Wölfl

Srpske kolege očito je jako zasmetalo što su se u ovom izabranom društvu našla i dva igrača. August Lešnik i Franjo Wölfl. August Lešnik dao je tri gola u prijateljskoj utakmici protiv Slovačke u pobjedi 6:1 dana 6. rujna 1942. godine, dok je Franjo Wölfl dvije godine kasnije, također protiv Slovačke, upisao hat-trick u pobjedi Hrvatske 7:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasak je na Gorana Vlaovića

HNS se na svom Facebooku još u nedjelju 'poklonio' igračima koji su tri puta u jednoj utakmici tresli mreže u dresu Hrvatske, s naglaskom na Gorana Vlaovića koji je 13. ožujka 1996. postigao hat-trick u dresu Vatrenih protiv Južne Koreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na današnji dan 1996. godine Goran Vlaović postigao je hat-trick u susretu s Korejom, no prilika je to za prisjetiti se i svih hat-trickova Vatrenih, kao i četiri gola Mladena Petrića u utakmici s Andorom", stoji u postu koji je objavljen uz fotografije osmorice hrvatskih nogometaša koji su u dresu nacionalne momčadi postigli hat-trick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo