POZNATI NAPADAČ STAO U OBRANU HOMOSEKSUALACA: / 'Bio sam na naslovnici gay časopisa, ali jako je teško deklarirati se u nogometu'

Image
Foto: AFP

Položaj gay nogometaša u sportu još uvijek nije kakav bi trebao biti, a francuski napadač imao je što reći o tome

17.11.2018.
20:21
AFP
VOYO logo

Osvajač Svjetskog prvenstva u Rusiji Olivier Giroud otvoreno je progovorio o tabu temi svjetskog nogometa, homoseksualnosti. Ovaj 32-godišnji napadač Chelseaja osvrnuo se na hrabar čin njemačkog reprezentativca Thomasa Hitzlspergera koji je 2014. godine priznao da je homoseksualac.

"Hitzlspergerovo priznanje da je homoseksualac bilo je jako emotivno, ali tada sam shvatio kako je nemoguće biti gay u nogometu. U svlačionici je jednostavno previše testosterona, dijeljenja soba po hotelima i zajedničkih tuširanja", izjavio je Giroud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazao razumijevanje

Francuz je već nekoliko puta svojim javnim nastupima pokušao pomoći gay zajednici, a 2012. godine bio je na naslovnici gej magazina Tetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razumijem bol i probleme nogometaša koji su gay. Veliki je izazov i test izaći u javnost nakon što toliko godina radiš na sebi. Osobno sam jako tolerantan i zato sam i izašao na naslovnici Tetua kada sam igrao za Montpellier, baš kao što sam i u Arsenalu nosio vrpcu duginih boja u znak podrške homoseksualcima. Nogomet ima još jako puno posla da bi se riješilo ovo pitanje. To je sigurno", zaključio je francuski napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo