'VELIKO IZNENAĐENJE ZA UKRAJINCE' / Vukojević napustio Ukrajinu: 'Ovo što smo doživjeli u zadnja dva dana je neviđeno. Bili smo u kampu kada je krenulo raketiranje'

'Nakon 20 sati teških napora, punktova, vojske, preko Moldavije i Rumunjske s avionom sam stupio na tlo Hrvatske navečer'

26.2.2022.
19:50
VOYO logo

U tijeku je treći dan ruskih napada na Ukrajinu. Mnogi su pobjegli iz zemlje i pokušavaju pronaći sklonište, a poruke podrške i solidarnosti šalju se iz cijeloga svijeta.

Ukrajinu su napustili i bivši hrvatski nogometni reprezentativci Darijo Srna i Ognjen Vukojević. Vukojević je za RTL Danas opisao kako je izgledala evakuacija iz Kijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Put je bio jako naporan. Nakon 20 sati teških napora, punktova, vojske, preko Moldavije i Rumunjske s avionom sam stupio na tlo Hrvatske navečer, na moju sreću i na moju žalost jer su tamo ostali moji prijatelji i suigrači Dinama Kijev", kazao je pa dodao da na početku nije pomišljao na odlazak, ali da je bio u kontaktu s veleposlanicom te da je dobio mail da u najbržem mogućem roku napusti teritorij Ukrajine.

Image
POSTALO JE NEIZDRŽIVO /

Srna i Vukojević u zadnji tren pobjegli iz Kijeva. Legendarni Vatreni opisao strahote: 'U trenutku napada bili smo na treningu'

Image
POSTALO JE NEIZDRŽIVO /

Srna i Vukojević u zadnji tren pobjegli iz Kijeva. Legendarni Vatreni opisao strahote: 'U trenutku napada bili smo na treningu'

'Nadam se što prije vratiti u Kijev'

"Lojalnost Ukrajini sam pokazao, ali ovog puta nije bilo izbora. Ovo što smo doživjeli u zadnja dva dana je neviđeno. Ja sam sportaš, sada trener, nisam vojnik, da sam vojnik pitanje je bi li se mogao prijaviti i pomoći. Nastojat ću pomoći što više Ukrajini i nadam se što prije vratiti u Kijev", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maloprije je razgovarao i s predsjednikom kluba Dinama Kijev te otkrio koje su zadnje informacije iz Kijeva.

"Trenutno se u Kijevu događaju veliki napadi, rakete, bombe, ima puno i informacija i dezinformacija, stanje nije dobro i mislim da će se u najskorijem roku rješavati budućnost i Kijeva i Ukrajine", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proročanska izjava sa Svjetskog prvenstva?

Vukojević je kazao da je iznenađenje ovog napada veliko.

"Dugo smo živjeli u psihozi, bili smo na pripremama za prvenstvo koje se trebalo dogoditi danas. Bili smo u kampu kad je krenulo raketiranje, bombe i onda je nažalost nastao stampedo koji gledate."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što će biti sa Šahtarom i Dinamom s obzirom na to da je danas trebalo početi prvenstvo Vukojević je kazao: "Kad je bio rat kod nas klubovi su igrali u Ljubljani i drugim gradovima prvenstvo. UEFA će po mojim informacijama u nekoj drugoj zemlji da se odigra prvenstvo i pokaže da sport može prevladati. Reprezentaciju Ukrajine očekuje važna utakmica sa Škotskom za Katar, 13 mojih igrača je u podrumima", kazao je.

Komentirao je i je li njegova i Vidina izjava na SP-u u Rusiji 2018. "slava Ukrajini" bila proročanska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je proročanski, ali tada nismo imali političke konotacije", zaključio je.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo