EUROPSKA LIGA / Navijači u Beču prekidali utakmicu

Image

Neredi su započeli nakon što je Athletic iz Bilbaa poveo 2:0 protiv Austrije.Huligani su zasuli teren bakljama, a nekolicina ih je utrčala na travnjak.

3.12.2009.
21:49
VOYO logo

U susretu petog kola L skupine Europske nogometne lige Athletic Bilbao je u Beču deklasirao Austriju 3:0 i izborio nastavak natjecanja, međutim susret na stadionu Franz Horr obilježili su neredi navijača.

Utakmica je u drugom poluvremenu nakon što su Španjolci zabili drugi gol bila prekinuta na čak 15 minuta jer što su domaći navijači zasuli teren bakljama i nizom drugih predmeta, a nekoliko je navijača utrčalo na teren. Utakmica je nastavljena tek nakon što je policije uvela red. Golove za španjolski sastav postigli su Fernando Llorente (19, 83) i Mikel San Jose (62).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istoj skupini L, njemački bundesligaš Werder uvjerljivom je slavio 4:1 protiv Nacionala iz Madeire. Pogotke su zabili su Rosenberg (31, 34), Martins (84) i Marin (90+2), dok je strijelac za Nacional bio Ruben Micael (61).

Pobjedama su Athletic i Werder izborili nastavak natjecanja, a u međusobnom susretu u zadnjem kolu u Bilbaou odlučit će o pobjedniku skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak natjecanja u Europskoj ligi i prije ogleda u četvrtak navečer osigurao je i Šahtar. Ukrajinska momčad je u Donjecku remizirala protiv Club Bruggea 0:0. Ukrajinci su potvrdili i prvo mjesto u skupini. Darijo Srna je igrao cijeli susret za domaću momčad i dobio je žuti karton, dok je Ivan Perišić u gostujućim redovima igrao do 69. minute.

U istoj skupini J Toulouse je s 1:0 pobijedio Partizan. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Braaten u 53. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSV je u skupini K slavio protiv Sparte 1:0 pogotkom Reisa u sudačkoj nadoknadi, a tom pobjedom nizozemski sastav je osigurao prolaz dalje. Manuel Pamić je igrao svih 90 minuta za goste. Istovremeno Copenhagen je s 2:0 svladao Cluj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo