BONTON NA TERENU / Nema suđenja bez policijske potvrde

Image
Foto: PIXSELL

Njemački nogometni savez donio je odluku prema kojoj će suci morati imati policijsku potvrdu o dobrom ponašanju kako se više ne bi izbjegavalo plaćanje poreza.

17.11.2011.
17:30
PIXSELL
VOYO logo

Njemački nogometni suci morat će imati policijsku potvrdu o dobrom ponašanju da bi mogli raditi sljedeću sezonu, objavio je u četvrtak Njemački nogometni savez (DFB).

Ta odluka donesena je nakon istrage o izbjegavanju plaćanja poreza u kojoj su se njemačke porezne vlasti fokusirale na neimenovane suce koji su navodno izbjegavali plaćanje poreza. Porezni dužnosnici su pretražili dokumente u stožeru DFB-a, a prošli mjesec su pretresali domove nekih nogometnih sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od sljedeće sezone bit će potrebna policijska potvrda o dobrom ponašanju za rad svih sudaca i njihovih pomoćnika", navodi se u priopćenju DFB-a.

U priopćenju se dodaje da su porezne vlasti kontaktirale 49 aktivnih sudaca i sudačkih pomoćnika, uključujući svih 41. Bundesligaškog i drugoligaškog suca. Od 49 ispitanih, 42 su potvrdili da više nisu pod istragom, a u sedam slučajeva se očekuje dodatna procjena, kaže DFB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo