Nezapamćena kriza: I ponos Hrvatske na prosjački štap!

Proslavljena hrvatska vaterpolska reprezentacija ostala je u olimpijskoj godini bez sponzora.

22.3.2012.
10:41
VOYO logo

Vrijednost ugovora iznosila je 1,2 milijuna kuna, Janaf je prvu ratu od 600.000 uplatio, ali drugu ne želi, a u šturom obrazloženju objašnjava da to čini jer smanjuje fond za sponzorstva, a novac želi usmjeriti u razvoj.

'Slučaj Janafa koji je 130 dana prije početka Olimpijade u Londonu prekinuo suradnju s Hrvatskim vaterpolo savezom iznimno je loš primjer i još gora poruka koja dolazi u veoma nezgodnom trenutku', rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša tijekom posjeta Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je ovo prvi slučaj u kojem državna tvrtka jednostrano otkazuje suradnju s jednom reprezentativnom selekcijom. Nasreću, pripreme za Olimpijadu neće doći u pitanje, ali nakon Igara - slijedi 'potop' ako se u ovo vrijeme teške krize ne nađe sponzor.

"Što se tiče priprema vaterpolo vrste za OI, one ne dolaze u pitanje jer će to pokriti HOO, ali se postavlja pitanje što s ostalih desetak selekcija koje ima HVS. Smatram da bi država morala zakonima ili uredbama regulirati da one, koliko mogu, financiraju hrvatski sport. To je u nacionalnom interesu", zaključio je Mateša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o trenutačnoj situaciji u hrvatskom sportu Mateša je rekao da podržava akcije ministarstva sporta i ministra Željka Jovanovića te da je potrebno uvesti reda u profesionalni i amaterski sport, ali i odgovornost klubova i pojedinaca.

"Ne mogu biti isti uvjeti za osnivanje udruga ljubitelja platana i sportske udruge koja ima godišnji proračun od 50-60 milijuna kuna. To nikako nije isto i to se mora odvojiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra i da se situacija unutar HNS-a treba rješavati nakon EP-a kako problemi ne bi utjecali na igru reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo