dominacija u formuli 1 / Nico Rosberg slavio u Japanu, Mercedesu treći uzastopni naslov konstruktora

Image
Foto: AP

Ovo je 23. pobjeda Rosberga u Formuli 1 i deveta ove sezone. Hamilton za njim zaostaje 33 boda u poretku vozača, četiri utrke prije kraja

9.10.2016.
9:46
AP
VOYO logo

SUZUKA - Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu pobjednik je VN Japana koja se u nedjelju vozila na stazi u Suzuki, a njegova momčad je došla do trećeg uzastopnog naslova svjetskog prvaka u kategoriji konstruktora.  

Rosberg, koji je utrku otvorio s najbolje startne pozicije, kroz cilj je prošao ispred drugoplasiranog Nizozemca Maxa Verstappena u Red Bullu i svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mercedes sada ima 593 bodova, zahvaljujući 15 pobjeda u 17 utrka svjetskog prvenstva, a do kraja ima još samo četiri utrke i drugoplasirani Red Bull Racing, koji ima 385 bodova, ga više ne može sustići.

Ovo je 23. pobjeda Rosberga u Formuli 1 i deveta ove sezone. Hamilton za njim zaostaje 33 boda u poretku vozača, četiri utrke prije kraja (SAD, Meksiko, Brazil, Abu Dabi), i Rosberg može biti drugoplasirani u sve četiri utrke iza Hamiltona i svejedno će mu pripasti naslov svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo