TRI KOLA PRIJE KRAJA / Nijemci prvi osigurali plasman na EURO

Image

Nogometaši Njemačke prvi su osigurali plasman na EURO 2012. u Poljskoj i Ukrajini, zahvaljujući 6-2 (3-1) pobjedi protiv Austrije u Gelsenkirchenu Nijemci su tri kola prije kraja kvalifikacija pobjegli drugoplasiranoj Turskoj na 11 bodova u skupini A.

3.9.2011.
11:43
VOYO logo

Njemačka je ostala stopostotna u ovim kvalifikacijama zahvaljujući golovima Miroslava Klosea (9), Mesuta Ozila, Lukasa Podolskog, Andrea Schuerrlea i Marija Goetzea, dok su strijelci za Austriju bili Marko Arnautović i Martin Harnik.

Korak od osiguranja plasmana na EURO je i Italija koja je kao gost sa 1-0 (1-0) svladala Farske Otoke i tri kola prije kraja ima osam bodova više od Srbije i Slovenije u skupini C nakon što je Slovenija izgubila na domaćem terenu protiv Estonije sa 1-2 (0-1), dok je Srbija kao gost svladala Sjevernu Irsku sa 1-0 (0-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimalan učinak zadržala je i Nizozemska koja je u utakmici skupine E u Eindhovenu svladala San Marino sa čak 11-0 (3-0). Nizozemska ima šest bodova više od Švedske i Mađarske nakon što je Mađarska u Budimpešti svladala Švedsku sa 2-1 (1-0).

Veliki korak na prvom mjestu u skupini G napravila je i Engleska koja je kao gost svladala Bugarsku sa 3-0 (2-0), dok je Crna Gora izgubila na gostovanju kod Walesa sa 1-2 (0-1). Engleska sada ima tri boda više od Crne Gore dvije utakmice prije kraja kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo