Čačić u RTL-u Danas / 'Nisam opterećen klubovima iz kojih ću zvati igrače, kod mene će igrati samo najbolji'

Dan nakon trasiranja vize za Francusku koja je dobro proslavljena među igračima i stručnim stožerom, Ante Čačić je bio gost RTL-a Danas

14.10.2015.
19:28
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija sinoć je izborila izravni plasman na Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. 

Očekivana pobjeda na gostujućem terenu protiv Malte u kombinaciji sa slavljem Talijana protiv Norveške u Rimu osigurali su Hrvatskoj drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novopečeni izbornik Ante Čačić tako je uspješno obavio svoju prvu misiju. Nakon loše dvije utakmice protiv Azerbajdžana i Norveške iz kojih su 'Vatreni' izvukli samo bod i koje su koštale bivšeg izbornika Niku Kovača izborničke klupe, Ante Čačić uspješno je obavio završnicu kvalifikacija. 

Dan nakon trasiranja vize za Francusku koja je dobro proslavljena među igračima i stručnim stožerom, Ante Čačić je bio gost RTL-a Danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodine Čačiću, vidjeli smo da ste jučer proslavili plasman na Euro. Možete li nam možda otkriti neke detalje koje nismo vidjeli?

"Bilo je jako dobro, ta erupcija oduševljenja je bila prisutna i na terenu, a i kasnije u svlačionici. Ono što je za mene bilo dojmljivo je jedno jedinstvo koje prevladava u svlačionici kod igrača koji su praktički iz svih krajeva Lijepe naše i to s kakvom strašću proživljavaju uspjeh hrvatske reprezentacije. I zatim kad povučete paralelu s onime što se sve u posljednje vrijeme događalo s reprezentacijom, nije vam baš ugodno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko vam je prvi čestitao, možda gospodin Šuker ili Mamić? Znamo da ste Savezu donijeli najmanje 12 milijuna eura?

"Pa čujte, najzaslužniji su igrači. Naravno da ne možemo izuzeti ni ljude koji vode tu reprezentaciju, konkretno Savez i ljude koji su na čelu i koji skrbe i čine sve da naši igrači imaju uvjete za ostvarivanje ovakvih rezultata. Naravno da veliku zaslugu ima i moj prethodnik Niko Kovač i njegovi suradnici, a i moj obol u posljednje dvije utakmice sa mojim suradnicima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nešto manje od dva mjeseca je ždrijeb u Parizu. Bit će jako puno zanimljivih reprezentacija protiv kojih bi Hrvatska mogla igrati. Kojeg bi vi protivnika htjeli?

"Teško mi je reći, sve su reprezentacije respektabilne. Treba napomenuti kako je ovo deveti izlazak Hrvatske na najveća reprezentativna natjecanja, i Hrvatska se nikoga nebi smjela bojati. Tako da se ovoga trenutka doista ne bavim kalkulacijama, na ždrijeb ne možemo utjecati. Nastojat ćemo se usredotočiti na svoje sposobnosti i svoju kvalitetu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno ste puta hvalili reprezentaciju kako ima ogroman potencijal i kako može vrlo daleko? Zašto mislite da ćete vi to uspjeti ostvariti dok vaši prethodnici nisu? 

"Ja samo želim podići ljestvicu malo više. Naši igrači igraju u najvećim svjetskim klubovima, od Barcelone i Reala, preko Intera, neki su bili i u Bayernu, imamo pet igrača koji su osvajali Ligu prvaka, imamo tri igrača koji su osvojili UEFA ligu. Ne znam zašto kriti želju da jednog dana, što je moguće prije, učinimo sve da se približimo 'Vatrenima'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj reprezentaciji su iz domaćeg prvenstva Pjaca i Pivarić. Kako vidite budućnost oko tog pitanja, ima li mjesta u budućnosti za neke Hajdukove igrače, prije svega Vaktaša, Balića i Vlašića?

"Baš vam hvala na takvom pitanju. Ja neću biti opterećen time iz kojeg će kluba koji igrač biti pozvan u reprezentaciju, Hrvatska reprezentacija mora biti satkana od najboljih igrača. Učinit ću sve da tako i bude, reprezentaciju ću birati isključivo prema formi igrača i u njoj će biti najbolji igrači u tom trenutku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dočekani ste na nož kada ste preuzeli reprezentaciju, imate li sad poruku za one koji su vidjeli što ste ostvarili i koji možda sinoć nisu slavili s vama?

"Kao prvo, mislim da nema puno ljudi koji nisu slavili s nama, hrvatska reprezentacija ima potporu hrvatskih navijača. Žao mi je što je određena grupica koju ja ne nazivam navijačima već izgrednicima, izazvala to da naši navijači ne mogu prisustvovati našim utakmicama i dati potporu našim igračima koji na prekrasan način promoviraju našu zemlju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo