A KAKO BI BOBAN TREBAO PROTUMAČITI OVAKVU PORUKU? / Berlusconiju pukao film zbog Milana i javio se vlasnicima

Image
Foto: Profimedia

Berlusconi je klub vodio gotovo 30 godina, a onda ga je 2017. godine prodao Kinezima

14.10.2019.
12:54
Profimedia
VOYO logo

Kontroverzni talijanski poduzetnik, nekadašnji premijer i vlasnik AC Milana, Silvio Berlusconi, čini se polako gubi živce zbog sve goreg stanja u njegovu nekadašnjem klubu. Berlusconi je stoga vrlo hrabro izjavio kako misli da će vratiti klub na stare staze slave ako ponovo dođe u njegovo vlasništvo.

Berlusconi je klub vodio gotovo 30 godina, a onda ga je 2017. godine prodao Kinezima koji su prenaglo i naivno ušli u posao te se opekli i izgubili ogroman novac. Milan je nakon dugo natezanja završio u rukama američkog fonda Elliot, koji, očito, nema realnu strategiju za oporavak posrnulog giganta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni izvršni direktor Ivan Gazidis, nedavano se zahvaljivao Elliot fondu jer su spasili klub od bankrota, ali činjenica da su već nakon dva mjeseca sezone smjenili trenera i proglasili veliku krizu, znači da je u klubu i dalje nešto "trulo". Ljetos su kao predvodnici renesanse Milana došli Zvonimir Boban i Paolo Maldini, klupske legende s golemim renomeom, ali fakt je da niti oni ne mogu puno napraviti. Kao što su pisali brojni talijanski mediji i što je Boban potvrdio, oni žele stvoriti dugotrajno isplativi Milan, za koji treba vremena, a Elliot želi instant-uspjeh, a graditi to dvoje istovremeno je nemoguće.

Image
Foto: AFP

Italian President of Council Silvio Berlusconi, waves to spectators after the Trophee Luigi Berlusconi match AC Milan against Juventus, on August 21, 2011, in San Siro stadium in Milan . AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / AFP PHOTO / OLIVIER MORIN

'Vratite mi klub'

Situaciju je komentirao i Berlusconi prvo se osvrnuvši na zahvalnicu Gazitisa šefovima. "Takve rečenice može izgovoriti jedino na zahodu i to ako zatvori vrata. A što se tiče vraćanja Milana na razinu na kojoj je bio, to je jednostavno. Vratite klub meni", rekao je Berlusconi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak zadovoljan je jednim segmentom, željom vlasnika da naprave novi stadion.

"To je prekrasan projekt. Siguran sam da će to biti prekrasan i moderan stadion. Volimo San Siro jer smo tamo sve osvojili pa se nadam da će se naći rješenje da se San Siro ne sruši", rekao je Berlusconi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo