A TRIBINE PRAZNE: / Prvi čovjek nogometa u Hrvatskoj tvrdi da HNL nikada nije bio bolji

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor

Hrvatska nogometna liga nikada nije stajala bolje, ustvrdio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker tijekom prvog dana radionice za trener klubova Prve HNL.

27.4.2016.
18:21
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

"Znam što znači nogomet, igrao sam nogomet i imao sam privilegiju da budem na terenu i u svlačionici te sada u administraciji. O domaćoj ligi se često govori malo podcjenjivački te bih stoga želio istaknuti sljedeće - na Uefinoj ljestvici HNL je 17. liga u Europi – nikada nismo stajali bolje, a uz još nekoliko boljih rezultata u europskim natjecanjima mogli bismo doći i do drugog kluba u Ligi prvaka", kazao je predsjednik HNS-a u govoru kojim je otvorio događaj u jednom zagrebačkom hotelu i nastavio pozvavši na daljnji uspješan rad:

Hvalospjevi i na račun reprezentacije

"Na listi najboljih svjetskih nogometnih liga u 2015. godini, koju od 1991. utvrđuje Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku, HNL se našla na 14. mjestu. Liga 10 je stoga ogroman pomak, a treba istaknuti i kako s odličnom momčadi idemo na europska i svjetska prvenstva te kako su se gotovo svi reprezentativci razvili upravo u Prvoj ligi. Uz to znamo i da je reprezentacija stalni sudionik velikih natjecanja s devet osiguranih turnira u jedanaest ciklusa. Naše mlade reprezentacije također postižu dobre rezultate, a njih čine igrači koji većinu vremena provode upravo u klubovima u kojima treniraju i stječu potrebna znanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker je napomenuo i da je svjestan nezavidnih uvjeta u kojima se radi i smatra da je radionica ovakvog tipa upravo ono što je potrebno za napredak.

"Znam da radite u teškim uvjetima, imamo slabo gospodarstvo i lošu infrastrukturu te moramo stalno pozivati državu da se uključi u taj dio kao što je uključena u drugim zemljama. Zato je važna ova radionica, da izmijenite iskustva, znanja i razmišljanja, o dobrim, ali i lošim stvarima te da nastavimo svi zajedno raditi u korist ne samo svakog kluba pojedinačno nego i hrvatskog nogometa, jer je to interes svih nas. Hvala svima na upornosti, zajedno ćemo biti jači", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo