Ako je ovo istina, Dinamu prijeti sportska katastrofa kakvu ne pamti godinama!

Teško je uopće i zamisliti da momčad koju je Zdravko Mamić nakrcao pojačanjima neće ove sezone igrati Europsku već samo domaću ligu, no po vijestima iz Rumunjske, ni to ne bi bilo iznenađenje

18.8.2014.
13:38
VOYO logo

Pomoćni trener Damir Krznar i šef Dinamove škole Marijan Vlak ove su subote Ploieştiju gledali utakmicu četvrtog kola rumunjskog prvenstva između Petrolula u Rapida iz Bukurešta. Bila je to i najslabija Petrolulova utakmica u novoj sezoni, prvi remi nakon tri pobjede, ali Dinamovi skauti uoči četvrtka i okršaja za Europa ligu nemaju previše riječi utjehe za prvog trenera Zorana Mamića.

Po vijestima iz prve ruke, Petrolul je još jači od Aaalborga koji je Dinamu zatvorio put u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U subotnjoj utakmici, Petrolul nije bio na razini koju smo viđali dosad. Međutim, svejedno su bili iznimno opasni prema naprijed. Stvorili su četiri-pet jako dobrih prilika, isto tako pripremili su još dosta zanimljivih akcija, ali im je nedostajao zadnji pas. Željeli su 'kroz meso'. Mnoga podvaljivanja lopti od Mutua i Teixeire nisu prolazila. Ali opasni su, napadači stalno traže suradnju, pakleni su, baš nezgodni", izjavio je Krznar za Sportske novosti i dodao:

//www.youtube.com/embed/7rl79J63bNM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U napadu su iznimno nepredvidivi. Nemaju šablona da bi se nakon analiza moglo kazati 'moramo paziti baš onoga ili ovoga, ono ili ovo'. Individualno su jako kvalitetni, vrlo su kreativni, njihov napadački dio je za respekt. Dva zadna vezna su im dosta disciplinirana, dosta dobra. Braniči preuzimaju inicijativu, al obrana im nije na razini kao napad".

Zanimljiva je i Krznarova usporedba rumunjske momčadi s Aalborgom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Te dvije momčadi imaju malo toga zajedničkog. Aalborg je stroj koja se oslanja na perfektno funkcioniranje momčadi, Petrolul je skup opasnih individualaca. Po meni, Petrolul je potentnija momčad. Nezgodnija".

Dinamu u prilog neće ići ni odnos snaga na tribinama, jer je atmosfera na stadionu Ilie Oana paklena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po onome što smo čuli, Petrolul ima najbolju publiku u Rumunjskoj. Atmosfera je iznimno pozitivna, navijanje je gromoglasno, ali kulturno. Na utakmici s nama očekuje se 15 tisuća gledatelja", najavio je Krznar.

//www.youtube.com/embed/WZTRJc8D3bc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i toliko puta dosad kad je Dinamo u pitanju, mogla bi odlučivati sreća, nijanse, dobar dan vratara ili manji broj promašenih zicera. U svakom slučaju, Dinamo već dugo nije igrao dvije važnije utakmice protiv tako nezgodnog protivnika, a ulog je ogroman. Ispadnu li Modri nesretno i iz Europa lige, bila bi to i sportska i financijska katastrofa. Nadamo se samo da su i dobro plaćeni Dinamovi stranci ovoga puta toga svjesni.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo