Slavni dinamovac rasturio Engleze jednom rečenicom

Bivši trener Dinama (tadašnje Croatije) Osvaldo Ardiles udario je na najveći engleski ponos, ali i ranu - njihovu nogometnu reprezentaciju.

28.6.2013.
8:29
VOYO logo

Naime, bivši veznjak Tottenhama i argentinske reprezentacije, smatra da je u engleskom prvenstvu najveći problem prevelik broj stranaca, kao i pogrešan trenerski pristup.

"Engleska je u jako, jako lošem stanju. Reprezentacija je jako, jako skromna i neće osvojiti Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, kao ni sljedećih 20 ili 30 godina", rekao je Ardiles o reprezentaciji koja čeka na veliki naslov dugih 47 godina (1966. su osvojili SP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledajte U21 i nedavni nastup Engleske na EP-u, bili su jako slabi. Engleska ima najbolju svjetsku ligu jer neki od najboljih svjetskih igrača ondje igraju. Ali zašto Engleska ne proizvodi više njih? Zemlje poput Francuske i Španjolske bile su u sličnoj poziciji i promijenili su stvari da bi postali prvaci. Francuska je osvojila SP (1998.) i Euro 2000. Španjolska je bila prije poput Engleske. Nisu osvojili trofej, ali imali su nogometnu revoluciju i odjednom je Španjolska momčad koju se treba pobijediti. U ovom trenutku u Engleskoj se ništa ne događa što bi moglo revolucionarizirati način igre. Izvan travnjaka ništa se ne događa", zaključio je Argentinac.

//www.youtube.com/embed/7fPsDf9O5ag

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ardilles je, možda i nenamjerno, dirnuo Engleze tamo gdje najviše boli, pa oa odgovor sigurno neće morati dugo čekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo