ATLETICO NA TRONU: / Bajka 'južnoameričkog Leicestera' nije imala sretan kraj

Image
Foto: AFP, LUIS ACOSTA

Nogometaši kolumbijskog Atletico Nacionala iz Medellina pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Cope Libertadores, južnoameričke inačice Lige prvaka.

28.7.2016.
9:14
AFP, LUIS ACOSTA
VOYO logo

Momčad koju vodi Reinaldo Rueda, bivši izbornik Kolumbije, Hondurasa i Ekvadora, u uzvratnom finalnom dvoboju na svom terenu svladala ekvadorski Independiente del Valle s 1-0 što joj je uz 1-1 iz prve utakmice bilo dovoljno da podigne pobjednički pehar. Za Atletico je ovo drugi naslov u klupskoj povijesti, a prvi je put na južnoameričkom tronu bio 1989. godine.

Tek šest godina u prvoj ligi

Jedini pogodak na utakmici postigao je Miguel Angel Borja već u devetoj minuti kada je dobro reagirao na odbijenu loptu nakon što je udarac Macnellyja Torresa zaustavila vratnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Independiente del Valle najveće je iznenađenje ovogodišnje Cope, a lokalni su ga mediji nazivali južnoameričkim Leicesterom. Taj klub je tek prije šest godina prvi put u povijesti ušao u prvu ekvadorsku ligu, a dosad nije osvojio nijedan trofej. Bajka Independientea u Copi Libertadores zahvaljujući Atleticu ipak nije imala sretan kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo