BARCELONA ILI REAL: / Španjolski velikani u borbi do posljednjeg daha, Niko Kovač traži bod spasa kod Werdera

Image
Foto: AFP/LLUIS GENE

Ovog vikenda završava natjecanje u Ligama petice, a najveća drama je u španjolskoj Primeri.

14.5.2016.
8:00
AFP/LLUIS GENE
VOYO logo

Donosimo vam pregled nogometnih utamkica koje vrijedi pogledati ovog vikenda.

Granada - Barcelona, Deportivo - Real (subota, 17)

Napeta završnica španjolske Primere došla je do samog kraja. Barcelona u subotu (17 sati) igra u Granadi istovremeno kad i Real gostuje kod Deportiva u La Coruni. Dva španjolska velikana ostala su u borbi za titulu dok je Atletico ispao iz igre porazom u prošlom kolu. Barcelona ima 88 bodova, jedan više od Reala i sama odlučuje o svojoj sudbini. Pobijedi li, obranit će naslov. Real će u La Coruñi čekati kiks Katalonaca u Andaluziji. Ako i ne osvoje naslov, Madriđani imaju priliku za još veći trofej, 28. svibnja igraju finale Lige prvaka protiv Atletica i love "undecimu", 11 naslov europskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Werder - Eintracht (subota, 15.30)

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač napravio je čudo s već otpisanim Eintrachtom, doveo ga u poziciju da sam odlučuje o ostanku u Bundesligi. Nakon tri uzastopne pobjede, momčadi iz Frankfurta treba još samo bod na gostovanju kod Werdera koji je se također bori za ostanak. Momčad iz Bremena je u zoni ispadanja, na 16. mjestu, sa samo bodom manje od Eintrachta.

Za ostanak se bori i Kramarićev Hoffenheim koji još nije miran. Igra kod kuće protiv Schalkea i na 14. je mjestu, s bodom više od Eintrachta. U nekom raspletu i Hoffenheim bi mogao ispasti, zato mu treba barem bod na domaćem terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG - Nantes (subota, 21)

Rezultatski nevažna utakmica u 38. kolu francuskog prvenstva ujedno je oproštaj Zlatana Ibrahimovića od Parka prinčeva. Najbolji švedski nogometaš svih vremena odlazi iz PSG-a nakon četiri sezone, oprašta se kao najbolji strijelac lige uz titulu prvaka. No, Parižanima je sa skupom momčadi nedostajao veći iskorak u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb - Hajduk (subota, 17), Lokomotiva - Dinamo (19)

I u hrvatskom prvenstvu se sve zna, čak i puno ranije nego uoči posljednjeg kola. Dinamo je prvi, Rijeka druga, Hajduk na trećem mjestu, Istra će u dodatne kvalifikacije, dok iz lige ispada Zagreb koji će na oproštaju u subotu u Kranjčevićevoj dočekati Hajduk (17 sati)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će svoj 11. uzastopni naslov hrvatskog prvaka proslaviti u Maksimiru, na "gostovanju" kod svoje filijale Lokomotive momčadi koja, kakve li slučajnosti, još ni jednom u 20 međusobnih utakmica, nije pobijedila Dinamo. Tek je jednom izvukla remi. Tko zna, možda se ovaj put dogodi čudo u Maksimiru...

Momčad Zorana Mamića prošlog je tjedna osvojila hrvatski Kup, potvrdila dvostruku krunu ove sezone, a u posljednjem, 36. kolu 1. HNL može igrati potpuno rasterećeno. Bit će to ujedno i oproštajna utakmica za Jerka Leku, bivšeg Dinamovog kapetana, sadašnjeg igrača lokosa, koji će u subotu zaključiti karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea - Leicester, Stoke - West Ham (nedjelja, 16)

U engleskom prvenstvu manje-više sve se zna, tko je prvak i tko ispada. Leicester u slavljeničkom tonu može odigrati u gostima kod Chelseaja, no svejedno nije Bilićevom West Hamu koji želi potvrditi poziciju koja vodi u Europsku ligu sljedeće sezone. U nekom ludom raspletu, na ljestvici bi se s "čekićarima" mogao izjednačiti Liverpool, a u slučaju jednakog broja bodova, postignutih golova i gol-razlike, igrala bi se majstorica za ulazak u to natjecanje. Naravno, ukoliko Liverpool sljedeće tjedna ne osvoji Europsku ligu u finalu protiv Seville i izbori Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRAVILA SU JASNA: /

Bilićeva i Kloppova momčad mogle bi razigravati za Europsku ligu

Image
PRAVILA SU JASNA: /

Bilićeva i Kloppova momčad mogle bi razigravati za Europsku ligu

Gijon - Villarreal, Rayo Vallecano - Levante (nedjelja, 19.30)

Borba za ostanak u ligi iznimno je zanimljiva u Primeri. Rayo Vallecano je predzadnji na ljestvici, ali još ima izgleda za spas. U posljednjem kolu treba mu pobjeda protiv posljednjeg Levantea koji je jedini potvrdio drugoligaški status. Sporting Gijon za koji igra Alen Halilović je na 18. mjestu i trenutačno ispada, dok je Getafe jedno mjesto iznad zone ispadanja s istim brojem bodova, ali s boljim međusobnim omjerom od Sportinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan - Roma, Napoli - Frosinone (nedjelja, 20.45)

U talijanskoj Serie A, Juventus je već proslavio naslov, mirno dočekuje Sampdoriju u 17 sati. A onda kreću okršaji koji će odlučiti o izravnom putniku u Ligu prvaka. Napoli na drugom mjestu ima dva boda više od Rome, a kod kuće igra protiv već otpisanog Frosinonea. Romu čeka derbi u Milanu, "vučici" na San Siru treba pobjeda i ipak teško očekivani kiks Napolija. Trećeplasirana momčad Serie A ići će u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz lige su već ispali Verona i Frosinone, dok će se preostali putnik u Serie B, tražiti između Carpija i Palerma koji će ugostiti posljednjeplasiranu Veronu. Carpi igra u gostima kod Udinesea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo