BIO JE ZABORAVLJEN, SADA JE NA PRAGU REPREZENTACIJE: / 'Jedva čekam da krene Liga prvaka'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Viktoria Plzen danas ugošćuje moskovski CSKA u utakmici Lige prvaka

19.9.2018.
18:14
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nikola Vlašić je još uvijek dvadesetogodišnjak, a već ima nastupe za seniorske momčadi tri različika kluba. Nakon što se nije ustalio u momčadi Evertona, u koju je došao iz Hajduka, mladi veznjak je otišao na posudbu u ruski CSKA u Moskvu.

Vlašić će danas biti u sastavu koji će protiv Viktorije igrati u Ligi prvaka, a za ruski sastav je odigrao posljednje četiri utakmice, u kojoj je CSKA primio samo jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trener nas upozorava da je Viktorija dobra momčad, da će biti iznimno motivirani jer su svjesni da u Ligi prvaka mogu samo protiv nas nešto napraviti. Stadion će sigurno biti pun i svi će biti jako nabrijani", rekao je Nikola Vlašić za SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da smo i mi nabrijani, jedva čekam da utakmica počne. Kada sam krenuo s ozbiljnim treniranjem jedan od željenih ciljeva bilo je i igranje u Ligi prvaka. Svaka čast svim ligama, ali ta snaga koju ima Liga prvaka čini mi se jača od svega i da nema veće klupske utakmice od one koju igraš u Ligi prvaka", dodao je.

"Ne vjerujem da ćemo napasti spuštenog garda, ali sigurno nije ideja braniti se, jer to nije stil koji naš trener preferira. K tome, ne vidim zašto bismo se trebali bojati Viktorije, iako smo doista jako oslabljeni zbog tih ozljeda. Osobno sam spreman za ‘ratničku’ utakmicu u koju ulazim s idejom da pobijedimo. U dobroj smo formi, imamo samopouzdanja, imamo i dobre igrače", rekao je nakadašnji igrač Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno puta sam zadnjih godina govorio da sam vezni igrač i da se najbolje osjećam u sredini terena, ali treneri su me ipak vidjeli na krilnoj poziciji. Trener Gončarenko me je saslušao, vidio na nekoliko treninga i odmah mi je dao šansu u vezi. Rekao bih da sam s tim profitirao i ja kao igrač, ali i CSKA kao momčad, a ne vidim razlog zbog kojeg u budućnosti ne bih pružao još bolje igre kao vezni igra", objasnio je svoje igranje u veznom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U sredini sam više u kontaktu s loptom'

"U sredini sam puno više u kontaktu s loptom i jednostavno se najbolje osjećam kada imam više izbora za odigravanje. Na krilu mi je linija preblizu, sputava me. Također se trudim maksimalno igrati i obrambenu rolu u veznom redu, trener mi taktičkim savjetima puno pomaže tako da osjećam kako napredujem, a što me posebno veseli, točno osjećam kako imam još golemi prostor za napredak, kako u napadu tako i u obrani", dodao je.

"Prije dolaska u CSKA znao sam odigrati utakmice bez poštenog udarca na gol, tako da su ove grede za mene veliki iskorak. Sada sam češće u poziciji da mogu pucati, imam slobodu, ali i samopouzdanje da više ulazim u kazneni prostor suparnika i golovi će doći, za to ne brinem", zaključio je Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo