Najbolji hrvatski sportaš / Bliži se 150. nastup Luke Modrića u dresu Hrvatske: Bilo je suza, veselja i ponosa!

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Modrić je s Hrvatskom igrao na tri Svjetska prvenstva, s time da se još iščekuje nadolazeći Mundijal u Katru koji će Luki biti četvrti.

6.6.2022.
19:23
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras na Poljudu igra protiv poznatih lica. U goste dolaze aktualni svjetski prvaci, Francuzi, a upravo su nam oni nanijeli bolni poraz u finalu Mundijala 2018. u Moskvi.

Luka Modrić večeras će s nastupom protiv Francuza upisati jubilarni 150. nastup u dresu Hrvatske. Legendarni Luka kapetan je reprezentacije još od 2016. godine, a drži rekord po broju nastupa u dresu Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Kramarić izjednačio u 83. /

Vatreni će još čekati pobjedu protiv Francuza: Bez pobjednika na Poljudu!

Image
Kramarić izjednačio u 83. /

Vatreni će još čekati pobjedu protiv Francuza: Bez pobjednika na Poljudu!

Ukupno je zabio 21 pogodak u dresu Vatrenih, a prvi je bio davne 2006. godine protiv Italije, koja je te godine postala svjetski prvak. Modrić je s Hrvatskom igrao na tri Svjetska prvenstva, s time da se još iščekuje nadolazeći Mundijal u Katru koji će Luki biti četvrti.

Uz to, Modrić je vodio Hrvatsku na četiri Europska prvenstva. Pamtimo 2008. i srceslamajući poraz protiv Turske u četvrtfinalu, a s Modrićem smo bili konkurentni na baš svakom europskom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gubimo od najboljih

Recimo, 2012. godine smo, istina, ispali u grupnoj fazi natjecanja. Ipak, ne smijemo zaboraviti da je Hrvatska tada bila u 'skupini smrti' zajedno sa Španjolskom i Italijom koji su, na koncu, bili i finalisti ovog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je ponovno igrala vrlo kvalitetni nogomet četiri godine kasnije u Francuskoj. U grupnoj fazi pala je Španjolska, a naš je put do europske krune zaustavio je Portugal, koji je također postao europski prvak.

Prošle smo godine u odgođenom Euru došli do osmine finala. Ponovno smo se sudarili sa Španjolcima. U dramatičnoj završnici Hrvatska je zabila dva pogotka i izborila produžetke, ali Furija je ipak u produžecima došla do pobjede i eventualnog polufinala natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći reprezentativni uspjeh Luke Modrića, a i Hrvatske, ostaje Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Vatreni su stigli do finala, a upravo je Modrić bio najbolji igrač turnira i zaradio je Zlatnu loptu natjecanja.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo