ZA ANALE / Boban otkrio nevjerojatnu priču iz Čilea. Zbog prekrasne misice su zamalo upropastili prvenstvo: 'Štica i ja smo za*ebali stvar'

Image
Foto: Screenshot/FIFA+

FIFA+ objavila je dokumentarni film o hrvatskom nogometu, a u njemu su otkriveni zanimljivi detalji

31.5.2022.
11:47
Screenshot/FIFA+
VOYO logo

Okupljena hrvatska reprezentacija u ponedjeljak navečer prisustvovala je svjetskoj premijeri dokumentarnog filma 'Hrvatska - definiranje nacije' koji je nastao u suradnji HNS-a i Svjetske nogometne federacije FIFA-e.

Image
VELIKA ANKETA NET.HR-A /

Preko 25 tisuća čitatelja našeg portala donijelo konačnu presudu: Luka Modrić je najbolji veznjak svih vremena

Image
VELIKA ANKETA NET.HR-A /

Preko 25 tisuća čitatelja našeg portala donijelo konačnu presudu: Luka Modrić je najbolji veznjak svih vremena

Kako je objavio HNS, 'Hrvatska: Definiranje nacije' je, dugometražni dokumentarni film o nogometu koji je ujedinio Hrvatsku u devedesetima, a u kojemu ikone hrvatskog nogometa iz prve ruke dijele sjećanja tog potresnog perioda nogometne i političke povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča je ispričana kroz intervjue s nekolicinom bivših nogometaša hrvatske reprezentacije koji su postali sinonimi ovog perioda nogometne i političke povijesti, uključujući razgovore sa Zvonimirom Bobanom, Igorom Štimcem, Robertom Prosinečkim, Davorom Šukerom, Slavenom Bilićem, a možete ga pogledati na besplatnoj platformi FIFA+.

Image
Foto: Profimedia

Prosinečki i Boban slave gol Hrvatske protiv Nizozemske na SP-u 1998. za vodstvo 1-0, u utakmici za 3. mjesto.

Fešta koja je zamalo zeznula stvar

A jedna od najzanimljivijih priča sigurno je ona kada se spomenute legende hrvatskog nogometa prisjećaju Svjetskog prvenstva za mlade koje se igralo u Čileu 1987. godine. Jugoslavija je upisala veliku pobjedu protiv Brazila te su izborili polufinale gdje ih je čekala Istočna Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni desetka Milana i Hrvatske, Zvone Boban, prisjetio se događaja koji su vodili do velike utakmice protiv Nijemaca u polufinalu. Naime, Štimac i Boban zamalo su morali na raniji avion za Jugoslaviju, a sve zbog čileanskih ljepotica.

"Prije polufinala, ne znam ni kako, Igor Štimac je dobio poziv od Hrvatskog čileanskog društva da. Igor me pitao da odemo van, da idemo vidjeti kakva je fešta. Tamo je bila jedna prekrasna misica i njezina još ljepša prijateljica koja je bila model. Tako da smo se zakačili za noć, mladi i nestali smo do šest ujutro. Profesionalno gledano, Štica i ja smo malo za*ebali stvar, ali neke stvari u životu jednostavno ne možeš propustiti, bile su stvarno prekrasne", počinje Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/ FIFA+

"Vratili smo se u šest ujutro u hotel i Mirko Jozić je to nažalost shvatio. Rekao je da moramo pakirati stvari i otići prema Jugoslaviji. Bio je jako tvrd, pomirili smo se da idemo, ali onda su dečki reagirali. To je bio dokaz karaktera i prijateljstva između nas", otkriva.

"Otišli su do Mirka i rekli, ako idu Zvone i Igor, onda idemo svi mi. Nećemo igrati polufinale. I što je drugo mogao nego reći, okej, igrat će", priča kroz smijeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar bude zanimljivija, u pobjedi na Istočnom Njemačkom strijelac je bio Igor Štimac, dok je čovjek odluke u finalu protiv Zapadne Njemačke bio upravo Zvone Boban. On je tada postigao jedini pogodak Jugoslavije, da bi potom zabio i odlučujući penal u seriji raspucavanja. Nevjerojatna priča iz Čilea, koja je mogla obilježiti natjecanje mladih nogometaša s našeg područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli film možete pogledati OVDJE.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo