NAPETA SUBOTA / Težak udarac za Borussiju pred utakmicu koja odlučuje o prvaku Bundeslige, ali posao im žele olakšati prijatelji iz Kölna

Image
Foto: Profimedia

Borussia može prekinuti desetogodišnju dominaciju Bavaraca, ali neće im biti lako

24.5.2023.
13:48
Profimedia
VOYO logo

Igrači dortmundske Borussije imaju sve u svojim rukama. Pobjeda protiv Mainza na domaćem terenu značila bi osvajanje naslova prvaka Bundeslige nakon dugih 11 godina, kada su zadnji put bili prvaci Njemačke. Bayern je nakon dva uzastopna naslova Borussije u sezonama 09./10. te 10./11., nanizao 10 naslova, a sada tome može doći kraj.

Image
PROPALI PREGOVORI /

Legenda se odrekla jednogodišnje plaće i nakon 11 godina odlučila napustiti velikana

Image
PROPALI PREGOVORI /

Legenda se odrekla jednogodišnje plaće i nakon 11 godina odlučila napustiti velikana

Ono što stvara probleme Crno-žutima je činjenica da bi mogli igrati bez jednog od najvažnijih igrača u momčadi, Judea Bellinghama. Mladog Engleza muči bol u koljenu i još nije odradio trening pred odlučujuću utakmicu, a navodno je i pokušao, međutim nakon 10 minuta više nije mogao. Edin Terzić do zadnjih će trenutaka biti na iglama što učiniti i kako postaviti početnu jedanaestorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olakotna okolnost za Borussiju mogla bi ta što se priča da će momčad Kölna dati sve od sebe ne bi li uskratila sva tri boda Bavarcima. Razlog tome leži u dobrim odnosima dvaju klubova i navijača, ali i to što će Köln dobiti milijunski bonus iz Dortmunda ukoliko osvoje naslov, zbog posebne klauzule ugrađene u transfer Anthonya Modestea, koji je Jarce zamijenio Crno-žutima.

Ovosezonsko izdanje Bundeslige bilo je zaista turbulentno, vodeći na tablici konstantno su prepuštali vodeće mjesto jedni drugima. Sada, nakon što je Borussia uspjela iskoristiti Bayernov domaći poraz od Leipziga, sve je kristalno jasno - pobjedom u zadnjem kolu, trofej napušta Allianz Arenu i useljava na Signal Iduna Park, ili kako navijači Borussije to uvijek naglašavaju - Westfalen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 11 - borilački spektakl godine iz Arene Zagreb gledajte UŽIVO u nedjelju, 28. svibnja od 20 sati, ekskluzivno na PLAY Premiumu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo