OTKRIVENA VELIKA TAJNA / Nevjerojatni Brahim Diaz oduševio nogometnu Europu: 'Izudarali su ga u Serie A, to mu je pomoglo'

Image
Foto: Profimedia
14.2.2024.
7:20
Profimedia
VOYO logo

"On je sad snažnijeg karaktera, nekako je jači, drugačiji," rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti jučer nakon pobjede Reala nad Leipzigom 0-1, sjajnim golom Brahima Díaza, u prvoj utakmici osmine finala Ligi prvaka u Njemačkoj.

Image
MODRIĆ PRATIO S KLUPE /

Real se izvukao na teškom gostovanju, ukrajinski vratar odigrao utakmicu karijere

Image
MODRIĆ PRATIO S KLUPE /

Real se izvukao na teškom gostovanju, ukrajinski vratar odigrao utakmicu karijere

Marca je u srijedu ujutro na svojoj tiskovnoj naslovnici donijela lik i djelo novog junaka Madrida - "Psihička promjena koja je utjecala i pretvorila genija Brahima u svjetsku zvijezdu". Najčitaniji španjolski dnevni sportski list donosi detalje nevjerojatnog igračkog rasta i razvoja mladića o kojem upravo svi živi pričaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Savršeno je spojio fizički, urođeni talent sa psihičkim razvojem, evolucijom", navodi se na web izdanju Marce.

Ovaj 24-godišnjak iz Malage ponovno je bio prvo ime svoje momčadi, unatoč ozljedi zbog koje je rano napustio teren, a o detaljima bi trebali više znati tijekom današnjeg dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

BD - nogometni terminator koji ne igra na mišiće

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo.

Očito je da je BD - kako mu je španjolski autor Juan Castro dao nadimak, fizički evoluirao da sada može u eliti, među velikim dečkima, iskoristiti ono što je oduvijek imao: prirodni talent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Njegova evolucija bila je spora, ali sigurna”, kazala je osoba, neimenovana, koja ge jako dobro poznaje, navodi se u tekstu.

Bio je to stalan rad za Brahima Diaza, više od tjelesne revolucije. Znao je da za iskorištavanje svog sjajnog nogometa mora fizički napredovati. I uspio je to uz puno osobnog rada i uz pomoć stručnjaka. Bez opsjednutosti teretanom, jako brine o sebi, osim što radi na prehrani i odmoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova fizička evolucija je rječita otkad je napustio Real Madrid u prvoj fazi (2018./20), do povratka iz Milana nakon tri sezone tamo (2020. - 2023.). Serie A mu je puno pomogla. Fizički zahtjevna liga u kojoj su ga dosta "udarali" pomogla mu je da osnaži na terenu. Sinoć, prije postizanja pogotka kojim je oduševio nogometnu Europu, istrpio je upravo udarac po nozi od strane suparničkog čuvara, a nakon toga je prošao još igrača i matirao golmana.

Image

'U Italiji su ga izudarali, to ga je ojačalo'

"To udaranje, zahtjevna talijanska liga što se tiče fizičkog dijela, pomogla mu je da prevlada prepreke i nastavi raditi na svom tijelu. Talent je već postojao", stoji u tekstu Marce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao je da mu takvo što treba, da će mu Serie A pomoći u tom smislu," otkrio je Jaime, bivši igrač Málage koji ga poznaje bolje od mnogih. Možda je najveća fizička promjena došla kad je imao 20., za vrijeme njegove prve sezone u Milanu, 2021.-2022. Doista, Serie A ga je jako oblikovala.

"Znao je da u Madrid mora stići bolje pripremljen", navodi se u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi to Brahim Diaz učinio, uzeo je pomoć trenera i nije prestao vježbati čak ni ljeti, ni za vrijeme slobodnih trenutaka, a u Malagi je trenirao za vrijeme stanke, praznika, odmora, za nastavak prilagođavanja svog tijela talentu koji je donio kao standard.

Image

Trenirao kao lud

"Svjetska zvijezda kakva je sada počela se kovati tih ljetnih jutra u Malagi", otkriva se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga, Brahim Diaz u jučerašnjem golu nije samo vidio pogodak za pobjedu, nego taj gol pokazuje nešto puno više. Talijanski nogomet je grublji nego onaj koji se igra u La Ligi.

Ali, u Madridu je također radio i radi je puno, iako nikad nije bio opsjednut time da ima vječne "mišiće" Bio je to njegov talent, plus nešto fizikalija, onih urođenih. Sad posjeduje sve segmente u igri jedne nogometne zvijezde, kakva sada počinje biti i koja će mu, pretpostavlja se, priskrbiti poziv za reprezentaciju Španjolske sljedećeg ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vrijeme je za debi u reprezentaciji Španjolske'

"Očekuje se njegov debi za La Roju, u koju je uvijek, imao vjere, ma koliko ga voljeli iz Maroka, jer su ga već zvali da igra za njihovu reprezentaciju", piše Juan Castro.

Pogodak u Red Bull Areni bio mu je osmi u dosadašnjem dijelu sezone (u svim natjecanjima), što mu je najbolji učinak u karijeri. U Milanu je u dvije, od ukupno tri sezone, postigao sedam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo