Brozović gurnuo Kovačića u probleme: 'Munja Brozović udarila je u San Siro'

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović oduševio je struku i navijače Intera, isto kao i talijanske novinare, koji pišu hvalospjeve o novom pojačanju slavnog milanskog kluba.

12.2.2015.
21:44
VOYO logo

U Interu su oduševljeni Marcelom Brozovićem, a talijanski novinari ga dižu u nebesa. Tako je poznati talijanski sportski dnevni list Gazzete dello Sport donio tekst o Brozoviću pod naslovom: "Munja zvana Brozović udarila je San Siro, a Kovačić sada drhti".

Da, naslov koji najbolje pokazuje kakav dojam je bivši dinamovac ostavio na San Siru. Munja, hrvatska munja je bljesnula Milanom. Nadamo se da će još dugo tako biti...No, koliko je to dobro za igru Intera i njega osobno, toliko je loše za status drugog Hrvata u Interu Mateja Kovačića. Jer, trener NerrazzuraRoberto Mancini u svojim taktičkim zamislima Brozovića sve više gura na poziciju Kovačića i namjenjuje mu njegovu ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gazzetta piše kako je Inter protiv Palerma odigrao najbolju utakmicu pod Mancinijem ove sezone, a Brozović je taj susret počeo u prvih 11, dok je Kovačić ušao u igru tek u 84. minuti. Brozović je za Inter odigrao svega tri utakmice, ali na visokom nivou.

“Bile su dovoljne samo dvije i pol utakmice da se odluka pokaže opravdanom. ‘Brozo’ je pokazao korisnost, nogometnu inteligenciju i karakter koji Mancini jako cijeni i zahtijeva u obje faze igre. Njegova brza adaptacija još više čudi s obzirom da je u trenutku dolaska u Serie A tek počinjao zimske pripreme s Dinamom”, piše autor teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se Mancini dosta taktički počeo poigravati, pa je sad prešao na formaciju 4-3-1-2 (biti će zanimljivo vidjeti koliko će dugo ostati u toj formaciji), iz prve momčadi je ispao Kovačić, koji se u takvoj formaciji ne može nametnuti. Jer, Shaquiri, Guarin i Brozović su trenutno zacementirani na poziciji udarnih ofenzivnih igrača, a Mateo baš na poziciji polušpice najviše i pokazuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz razloga jer ima brzinu, korak, i prodornost s kojom sa lakoćom može osvojiti dosta prostora na travnjaku. Mancini nije tip trenera koji previše voli riskirati, pogotovo u provjerenim sustavima kojima voli ostati vjeran. A ovaj sustav s Brozovićem iza Guarina i Shaquirija mu itekako odgovara i daje rezultate.

"Brozo je dobar igrač. Još ga ne mogu usporediti s Kovačićem, ali tu su negdje. Obojica su veznjaci visoke klase. Počašćen sam što sam ih upoznao i što igram s njima", nahvalio je brazilski veznjak Hernanes Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Brozović uživa u svojim prvim danima u Milanu, Kovačić je sad pao u situaciju da se, upravo zbog Brozovića i promijene formacije Mancinija, mora boriti za prvu momčad. Paradoksalno, ako se uzme u obzir da ga je Mancini do nedavno vidio u ulozi svog možda i glavnog igrača.

“Čudan je to efekt. Dok Brozović može pokriti sve tri uloge u veznom redu, Kovačiću još uvijek nedostaje zrelosti, natjecateljske drskosti i odlučnosti. Sada je trenutak da to promijeni", objašnjava novinar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li došao taj trenutak? Na potezu je sad Kovačić...

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo