BRUTALNA ISTINA: / Engleski velikan konačno otkrio zašto hrvatski dragulj nikad nije dobio pravu priliku

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunic

Konačno smo saznali detalje zašto se nekad silno nadareni Matej Delač nije uspio nametnuti u Chelseaju.

10.11.2016.
8:42
PIXSELL, Marko Lukunic
VOYO logo

Kao 17-godišnji vratar otišao je iz zaprešićkog Intera u Chelsea 2009., a onda su krenule posudbe, s kojih se Delač, sedam godina poslije, nije više nikad vratio na Stamford Bridge. Danas je u belgijskom Mouscronu.

Sedam sezona na posudbama

Počelo je s posudbom u Vitesse, a zatim je igrao za: Češke Budejowice, Vitoriju Guimaraes, Inter Zaprešić, Vojvodinu, Sarajevo, Arles, ponovno Sarajevo i sad Mouscron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Brzo sam uvjerio Chelsea na kupnju'

Trener Chelseajevih vratara Christophe Lollichon u razgovoru za belgijski magazin Sport Foot otkrio je kako je došlo do Delačevog angažmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otišao sam ga pogledati u Hrvatsku i nije mi trebalo tisuću utakmica da se uvjerim o kakvom se talentu radi. Brzo sam ljude u Chelseaju uvjerio na kupnju", kazao je Lollichon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam uzeo u obzir kvalitetu hrvatske lige'

"No, moram priznati da nisam uzeo u obzir sve stvari, prije svega kvalitetu hrvatske lige", otkrio je Chelseajev stručnjak.

"No, na njegov dolazak ne gledam kao promašaj. Matej je fantastična osoba", dodao je Lollichon, a Delač, unatoč tome što nije u fokusu prve momčadi, od 2015. se dvaput izborio se za produljenje ugovora koji mu vrijedi do 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi treneri, od Ancelottija, Villas-Boasa, Beniteza, Di Mattea, Mourinha i Contea, na prvi dojam nisu bili oduševljeni, ali Delač ih je, sa svakim novim treningom uspijevao uvjeriti u svoje kvalitete".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško do prve momčadi

No, nakon svega, teško možemo očekivati da će hrvatski vratar zaigrati u dresu prve momčadi Chelseaja.

"Bit ću iskren, mislim da Matej nema budućnost u Chelseaju. Malo mu nedostaje da se nametne ovdje. Pred njim su još dvije godine ugovora i nadamo se da ćemo pronaći klub koji će mu najbolje odgovarati za nastavak njegove karijere," zaključio je Lollichon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo