ČAČIĆ SASVIM OTVORENO: / 'Modrićevo svjedočenje pred sudom nije donijelo napetost u svlačionicu, svi su uz njega'

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska izabrana vrsta okupit će se u ponedjeljak uoči nastavka kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Rusiju. Slijede utakmice protiv Kosova (2.

26.8.2017.
17:36
PIXSELL
VOYO logo

Dva iznimno važna ogleda u kontekstu plasmana na Mundijal za Sportske novosti prokomentirao je izbornik Hrvatske Ante Čačić:

Nema nemira u svlačionici

"Mi ćemo uoči Kosova imati četiri prava zajednička treninga; to je realnost reprezentativnog nogometa. Prekratko je to vrijeme za revolucionarne promjene, ali mi ih ni ne trebamo. Moramo biti na razini na kojoj smo zadnje dvije godine, ako zanemarimo Island. Uvijek razmišljamo što unaprijediti, kako određeni segment igre poboljšati, što nam je u danom trenutku i za aktualnog protivnika najbolja varijanta koja se može uigrati kroz tih nekoliko treninga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarao je Čačić i na pitanja vezana uz Luku Modrića, točnije onaj dio koji se odnosi na njegovo svjedočenje pred sudom na suđenju Zdravku Mamiću. Prvo je objasnio zašto nije odmah reagirao nakon što ga je javnost prozvala, a potom i u kakvim je odnosima sa kapetanom Vatrenih.

"Mediji i javnost su od toga napravili 'nemir', kako vi to definirate, jer u reprezentaciji sigurno nema nemira po tom pitanju. Radi se o privatnom procesu koji nisam imao potrebe komentirati, ali kako je pritisak medija dosegnuo neobjašnjive razine, htio sam podsjetiti javnost o kakvom se igraču i kakvom čovjeku radi, što mi često lako zaboravljamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Luka Modrić je po prvi puta predvodio momčad Vatrenih kao kapetan.

"Ovaj intervju radimo dan nakon što je Luka proglašen najboljim veznjakom Lige prvaka, što je drugi izraz za najboljeg veznog igrača na svijetu. Stoga, nema smisla da uopće govorimo o njegovu nogometnom umijeću. No, koga god od njegovih suigrača, trenera, prijatelja i poznanika pitate, reći će vam sve najbolje o njemu kao osobi, čovjeku, lideru. I nakon svih uspjeha i dalje ga krase skromnost i odlučnost s kojima je sagradio veličanstvenu karijeru i zbog svega toga je odličan kapetan reprezentacije. Želio sam s njim razgovarati o svemu što se događalo ovog ljeta, ali prije svega o nogometu i reprezentaciji, jer nitko ne želi više od Luke plasman u Rusiju i priliku da se tamo napravi pravi rezultat."

'Svi su uz Luku'

Upitan je Čačić postoje li u svlačionici zategnuti odnosi budući da ona Modriću nije dala, barem ne javno, podršku nakon svjedočenja na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, hrvatska svlačionica funkcionira kao obitelj, pa se stoga i ozbiljni razgovori vode unutar obitelji, a ne preko medija. Nećete naći ni jednog igrača u reprezentaciji koji bi i najmanje posumnjao u Luku, u njegove igračke i posebno njegove ljudske vrijednosti. To su igrači koji se s njim znaju godinama, koji su s njim bili u brojnim bitkama, slavili i tugovali, i s kojima Luku vežu prejake spone da bi ih neki bezvezni komentari jednog privatnog procesa udaljili. Drugi je par rukava što naši reprezentativci nisu posebno skloni razgovorima s hrvatskim medijima, ali to je već druga tema. Kada je bilo tko od njih dobio pitanje o Luki, nisam vidio bilo što osim potpore i podrške kapetanu i znam da tako razmišlja kompletna svlačionica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo