VIDEO: / Ovo je čovjek koji je spreman srušiti Chelsea

U velikom finalu Europa lige, koji je na rasporedu 15. svibnja na Amsterdam Areni, igrat će nogometaši Chelseaja i Benfice, koja je u uzvratu na krilima sjajnog Cardoza izbacila Fenerbahçe.

2.5.2013.
23:17
VOYO logo

Obje su uzvratne polufinalne utakmice završile 3:1 pobjedama domaćina. Tako je Chelsea zahvaljujući furioznom startu u drugo poluvrijeme savladao Basel i ne samo obranio već i nadogradio 2:1 pobjedu iz prve utakmice, dok je Benfica u Lisabonu preokrenula zaostatak protiv Fenerbahçea 0:1 iz Istanbula.

Švicarski je prvak pokazao zube i golom Mohameda Salaha iz prve minute sudačke nadoknade prvog dijela donio dašak neizvjesnosti u susret. Poentirao je lijepo Mohamed Salah koji je ostao sam ispred Petra Čecha nakon proigravanja Valentina Stockera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvremenu se Chelsea regrupirao i trima golovima u devet minuta riješio sve nedoumice. Prvo je za 1:1 u 50. minuti zabio Fernando Torres iz odbijanca, nakon što Baselov vratar Yann Sommer nije uspio ukrotiti udarac Franka Lamparda, da bi potom mrežu gostiju zatresli i Victor Moses i David Luiz.

Moses je zabio nakon niza sretnih okolnosti, nakon što je sretno do njega došla Torresova lopta, a potom i nakon što mu se lopta iz prvog udarca prema golu odbila ravno na nogu i izbacila suparničkog vratara iz ravnoteže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rutube.ru/video/embed/6327249

Posljednji je gol ujedno i najljepši trenutak susreta, a riječ je o eurogolu Luisa ljevicom u suparničke rašlje s 20-ak metara udaljenosti. Luizu je to, podsjećamo, drugi gol Baselu u dvjema utakmicama, nakon što je u prvom susretu zabio za 2:1 pobjedu Bluesa iz slobodnog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Estadio da Luzu u Lisabonu je junak susreta bio paragvajski napadač Oscar Cardozo s dva postignuta gola, dok je otvarajući gol na susretu zabio Nicolas Gaitan. Jedini gol za turski sastav iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca zabio je Dirk Kuyt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica je povela već u 9. minuti kada je Lima savršeno s desne strane poslužio Gaitana, a ovaj je udarcem iz prve od stative poslao loptu u mrežu. Potom je u 23. minuti sudac Stephane Lannoy sudio igranje rukom Ezequiela Garaya u kaznenom prostoru, iako prethodno u istoj akciji linijski sudac nije dosudio čisto zaleđe jednog igrača Fenerbahçea. Kuyt je bio neumoljiv s bijele točke.

Benfica je ponovo vodstvo preuzela u 35. minuti, kada je Cardozo preciznim udarcem malo unutar kaznenog prostora matirao Volkana Demirela. Isto je učinio i u 66. minuti, ali s nekih 6 metara nakon dodavanja Luisaa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo