ČLANOVI HNS-A PROZVALI HAJDUK ZBOG PRODAJE TV PRAVA, BRZO STIGAO ODGOVOR: / 'Frajeri su spremni odbiti milijun eura...'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donijet će konačnu odluku o potpisivanju ugovora o TV pravima

10.6.2020.
16:33
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski prvoligaš Hajduk protivi se prodaji TV prava za prijenos utakmica HNL-a švedskoj tvrtki Magine Pro, čiju je ponudu Hrvatski nogometni savez procijenio najboljom.

Image
KOME SMO TO PRODALI HRVATSKU LIGU? Legendarni Božo Sušec izrazio zabrinutost: /

'Poprilično sam skeptičan'

Image
KOME SMO TO PRODALI HRVATSKU LIGU? Legendarni Božo Sušec izrazio zabrinutost: /

'Poprilično sam skeptičan'

Podsjetimo, u ponedjeljak je u prostorima Hrvatskog nogometnog saveza održan sastanak s predstavnicima prvoligaških klubovima na kojem im je HNS predložio opciju koju je procijenio najboljom za otkup TV prava za utakmice 1.HNL-a. Osam prvoligaša prihvatilo je tu ponudu, predstanik Intera iz Zaprešića nije bio prisutan na sastanku, a Hajduk nije htio glasati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnje oko ugovora

Kako su tada doznale Sportske, predsjednik splitskog kluba Marin Brbić na sastanku je rekao kako sumnja da će švedska tvrtka uspjeti ispoštovati predloženi ugovor te ga zato nije htio podržati.

Konačnu odluku o potpisivanju ugovora o TV pravima donijet će Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, a u Hajduku želi sami prodavati prava na prijenose svojih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neimenovani izvori

U srijedu su Sportske novosti objavile tekst o slučaju prodaje TV prava u kojem citiraju izjavu neimenovanog člana izvršnog odbora HNS-a koji je poručio: "U Hajduku bi bili frajeri da odbiju svoj milijun eura godišnje. Na prijedlog s Poljuda da Bijeli sami prodaju TV prava za svoje utakmice komentari su: 'To je kao da mi dođemo UEFA-i da će HNS raspolagati s pravima za naše susrete na Euru. Toga nema nigdje.'"

Nekoliko sati nakon objave tog teksta splitski klub se oglasnio na svojem Facebook profiju i na taj tekst poručio: "“Frajeri” su spremni odbiti milijun eura u zamjenu za samostalno raspolaganje TV pravima!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo