Velika zvijezda Dinama otkrila stravičnu situaciju u svojoj zemlji

Najveće pojačanje Dinama u zimskom prijelaznom ruku je Brazilac Cleyton.

15.2.2014.
14:13
VOYO logo

"Impresije su apsolutno dobre. Dinamo ima jako dobre mlade igrače, kvalitetni su, trener Mamić s njima i nama starijima radi odlično, bodri nas, gura cijelo vrijeme. Dinamo je dobar, baš dobar. Zanimljivo je kako mi se prvi put događa da sam među najstarijima u momčadi, tu su još Šimunić i Leko. Ali, osjećam se mlad, imam pozitivnu energiju. U karijeri sam stekao mnogo iskustva, siguran sam da mogu pomoći momčadi. Svu svoju snagu uložit ću u ovu momčad i vjerujem da će Dinamovi navijači biti zadovoljni mojim igrama", otkrio je Cleyton prve dojmove o Dinamu.

Zoran Mamić istaknuo je kako Brazilac zasad nije na najvišoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, slažem se s time. Kad dugo ne igrate službene utakmice, onda ne možete biti adekvatno spremni. Trenirao jesam, ali nije to to. Trebaju mi utakmice, baš mi jako trebaju. Mislim da sam u dobroj kondiciji, trebaju mi dvije-tri utakmice i onda ću moći kazati da ću biti maksimalno spreman."

Riječ dvije Cleyton je posvetio i utakmici Hrvatske i Brazila na otvaranju ovoljetnog SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vaša reprezentacija ima pravo misliti da može pobijediti Brazil, ali kad se radi o toj prvoj utakmici, ipak mislim da su šanse 70:30 za Brazil. Taj prvi ogled bit će poseban, svi žive za njega. Da Hrvatska igra drugu ili treću utakmicu s Brazilom, imali biste više šanse."

Iznenađujuće za kraj, Cleyton je kao pravi patriota rekao kako nije sretan što će se njegova zemlja ugostiti najveću nogometnu smotru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad ću vam kazati nešto što će vas, ali i mnoge sigurno iznenaditi. Ja kao Brazilac ne slažem se s činjenicom da se Svjetsko prvenstvo održava u Brazilu! Brazil nije spreman za SP, niti će to biti u lipnju. U Brazilu živi mnogo siromašnih ljudi, mi trebamo škole, bolnice, zaposlenje. To su mnogo važnije stvari od SP-a u nogometu. Mjesec dana svi će biti sretni, pjevat će se i plesati. A što će biti poslije? Prvenstvo u Brazilu bit će najskuplje SP u povijesti. U Brazilu caruje korupcija, ljudima se ne pomaže", rekao je u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo