DALIĆ NAKON UTAKMICE NAGLASIO NAJVEĆI PROBLEM HRVATSKE: / 'Ponavlja nam se jedna stvar i to me jako zabrinjava'

Image
Foto: Profimedia

Pohvalio je i Antu Budimira te Marina Pongračića za koje je rekao da u budućnosti na njih ozbiljno računa

11.11.2020.
21:32
Profimedia
VOYO logo

U prijateljskom susretu igranom u Istanbulu hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 3:3 protiv Turske.

Bio je to dvoboj u kojem su Turci vodili 1:0 i 2:1, Hrvatska je potom okrenula rezultat u svoju korist, ali je na koncu završilo 3:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska je povela u 23. minuti golom Cenka Tosuna iz jedanaesterca, izjednačio je Ante Budimir u 32. minuti, no domaćin je do kraja poluvremena zabio još jedan gol, a strijelac je bio Deniz Turuc u 41. minuti.

Hrvatska je vrlo brzo u nastavku okrenula rezultat, za 2:2 zabio je Mario Pašalić u 54. minuti, a samo dvije minute kasnije Josip Brekalo je glavom pogodio za prvo hrvatsko vodstvo na utakmici. Nažalost, u 58. minuti je Cengiz Under pogodio za 3:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice oglasio se izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

"Ponavlja se jedna stvar da mi primamo olako golove i to me jako zabrinjava, svaki put kad su oni prešli centar, mi smo primili golove. Protivnik nije imao nikakve situacije u prvom dijelu, a mi smo nakon toga gubili 2:1 i to me jako brine. Utakmica je poslužila svrsi, da isprobamo neke stvari", rekao je Izbornik nakon utakmice za Novu TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJVEĆI DALIĆEV EKSPERIMENT U HRVATSKOJ IKAD: /

Da, upravo je ovo naš izbornik napravio u Istanbulu

Image
NAJVEĆI DALIĆEV EKSPERIMENT U HRVATSKOJ IKAD: /

Da, upravo je ovo naš izbornik napravio u Istanbulu

Pohvale za Budimira i Pongračića

Osvrnuo se i na pogrešku hrvatske obrane kod drugog turskog gola.

"Slična greška je bila i protiv Francuske, ne možemo mi izaći na loptu u takvim situacijama, moramo se povući. Prebačena je lopta i primili smo gol. To je greška stopera i bočnog igrača, te stvari moramo popraviti", jasan je bio Dalić koji je govorio i o Domagoju Vidi koji je večeras bio kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plan je bio da Vida izađe iz igre, ne radi se o ozljedi. Htio sam probati Uremovića na stoperu i dati drugima šansu. Ne možete očekivati da igramo u najjačem sastavu sve tri utakmice, igračima bi to bilo jako teško", istaknuo je Dalić.

Pohvalio je i Antu Budimira te Marina Pongračića za koje je rekao da u budućnosti na njih ozbiljno računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budimir je pokazao svoju kvalitetu, čak i nakon pauze i bolesti i na njega ozbiljno računamo u budućnosti. Pongračića također vidim kao veliko pojačanje u zadnjem redu", zaključio je izbornik.

Bio je to deseti međusobni susret Hrvatske i Turske i peti remi. "Vatreni" su slavili tri puta, dok je Turska upisala dvije pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo