NAJAVA UTAKMICE / Dambrauskas uoči derbija: 'Ne idemo se u Zagreb slikati za Instagram, Kalinić se vraća! Imam glavobolju koju postavu izabrati'

Image
Foto: Grafika RTL.hr / Sanjin Strukic/PIXSELL - Miroslav Lelas/PIXSELL

Svaki derbi je nešto novo, uvijek je teška utakmica

12.8.2022.
13:10
Grafika RTL.hr / Sanjin Strukic/PIXSELL - Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

U subotu s početkom od 21:05 nas čeka derbi Dinama i Hajduka u petom kolu HNL-a, obje momčadi su u dobrom raspoloženju zbog rezultata u Europi. Ove sezone su se ove dvije momčadi već susrele u Super kupu, Modri su podignuli trofej nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Image
KONFERENCIJA /

Ante Čačić najavio derbi Dinama i Hajduka: 'Želio bih čestitati Hajduku na plasmanu u play-off Konferencijske lige'

Image
KONFERENCIJA /

Ante Čačić najavio derbi Dinama i Hajduka: 'Želio bih čestitati Hajduku na plasmanu u play-off Konferencijske lige'

Sada nas očekuje dosta drugačija utakmica, derbi je uvijek derbi, kakav god da bude odnos snaga na terenu svi znaju što ova utakmica nosi i za jedne, ali i za druge. Konferencija za medije je počela pitanjem o Nikoli Kaliniću, za kojeg se pričalo da bi mogao biti spreman već za prošlu utakmicu, no na kraju je propustio i taj susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo da će Nikola Kalinić putovati u Zagreb, vidjet ćemo što može nakon što ga mjesec dana nije bilo. Igrači koji nisu startali protiv Vitorije odradili su trening, danas popodne slijedi novi, a onda putujemo u Zagreb. Vjerujem da se u ovoj utakmici ne radi o treningu već o mentalitetu i zajedništvu koje treba pokazati na terenu", kaže Dambrauskas.

Svaki derbi je nešto novo, uvijek je teška utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za nas je ovo tek treća utakmica u ligi, puno ih je još ostalo. Sezona je tek krenula, klubovi još nisu kompletirali postave, mislim da je ovo utakmica tek zagrijavanje za sezonu, ali slažem se da je velika i bitna. Očekujemo je u dobrom raspoloženju, kao i Dinamo kojem čestitam na pobjedi protiv Ludogoreca. Ne dolazimo se samo braniti, želimo igrati napadački, preuzeti rizik, no stvari ovise i o Dinamu. Odlučuju detalji, tako je uvijek."

Ljubičić briljira na posudbi u LASK-u, Hajdukov strateg kaže da je to očekivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je očekivano, on je talentiran igrač s velikim potencijalom. Znali smo to. Ali u Hajduku postoji pritisak s kojim se i iskusni igrači teško nose. Mi se borimo za naslov u prvenstvu. Bude li se vratio u Hajduk, očekujem da će biti zreliji. Čestitamo mu na onom što radi, pratimo ga."

O mogućem početnom sastavi kaže: 'Imam glavobolju koga izabrati'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo više od 20 igrača i na poziciji stopera petoricu s kojima sam zadovoljan. To nam je jedna od jačih linija, imam glavobolju koga izabrati. Trebate vidjeti kako treniraju, svaki od njih zavređuje mjesto u momčadi. Igrači guraju jedan drugoga, moramo kombinirati koga staviti u sastav. Pred nama je puno utakmica i sve je moguće."

Hajduk se ne planira doći braniti hrvatskom prvaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nekim trenutcima ćemo dominirati, u nekima će dominirati oni. Bitno je zadržati fokus, imat ćemo plan igre, nećemo se braniti, želimo igrati, ali moramo priznati i da je Dinamo jaka momčad i u europskim okvirima. Ne idemo u Zagreb raditi fotografije za Instagram i očekujem da odigramo bolje nego što smo igrali protiv Vitorije."

HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo