DANI OLMO IZ SARAJEVA POSLAO PORUKU PEPU I CITYJU, A ONDA JE NA RED DOŠLA TEŠKA TEMA: / 'Dinamo je imao projekt...'

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Tjedan dana uoči ključne utakmice Lige prvaka delegacija Dinama stigla je u posjet glavnom gradu BiH

5.12.2019.
22:48
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Najbolji nogometaš Dinama, DaniOlmo, posjetio je u četvrtak Sarajevo gdje je stigao kao dio Dinamove delegacije koja je prisustvovala otvaranju međunarodnog simpozija i prvog izdanja međunarodnog festivala sportskog filma Simposar. Tamo je dobio nagradu za otkriće godine u regiji. Nakon svečanog otvaranja stao je pred novinare i istaknuo kako mu priznanje puno znači, te je zasluge za dobre igre pripisao i suigračima.

Image
BOSANCI SE NAKLONILI HRVATSKOM BJEGUNCU: /

Mamić dobio veliko priznanje, cijelom događaju svjedočili Olmo i Bjelica

Image
BOSANCI SE NAKLONILI HRVATSKOM BJEGUNCU: /

Mamić dobio veliko priznanje, cijelom događaju svjedočili Olmo i Bjelica

"Prvi put sam u Sarajevu i ovo mi puno znači. Ovo je priznanje i za klub i poticaj da nastavimo dalje. Sada imamo tešku utakmicu u utorak. Ostvarili smo veliki uspjeh do sada, ali uvijek želimo više. Imamo šanse u utorak i ako pobijedimo Manchester City možemo biti i drugi u grupi. Puno dobrih stvari smo napravili, zašto ne bi pobijedili i City”, kazao je Olmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvali BiH

Postoji mogućnost da će Olmo s reprezentacijom idućeg ljeta na Europskom prvenstvu u grupnoj fazi igrati s BiH. Naravno, plasiraju li se tamo Zmajevi kroz baraž.

Image

05.12.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U sarajevskoj Vijecnici otvoren je 8. medjunarodni simpozij o sportu "Simposar 2019". Na svecanosti u Vijecnici dodjeljenje su brojne nagrade najboljim sportskim radnicima. (L-D) Nenad Bjelica, Senka Bjelica, Amer Gojak i Dani Olmo Photo: Armin Durgut/PIXSELL

"Puno sam radio za poziv u reprezentaciju i ponosan sam na to. U Dinamu imamo dva igrača iz BiH – Hajrovića i Gojaka. BiH je jaka reprezentacija koja ima velike nogometaše poput Pjanića i Džeke. Nadam se da ćemo se sastati na Euru, bilo bi lijepo", poručio je Španjolac te je dodao kako u ovom trenutku ne razmišlja o transferu. Otkrio je i da je hrvatski prvak od njegovog dolaska u Zagreb imao jasan plan i da je u njemu vidio velikog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne razmišljam mnogo o transferu, fokusiran sam na utakmicu sa Manchester Cityjem i nastupe za trenutnu ekipu. Dinamo je imao projekt koji je predviđao da budem veliki igrač i da budem gdje sam sada. U tome smo uspjeli, ali mlad sam i ovo je samo početak. Trebam još napredovati kako bih bio još bolji”, rekao je Olmo u razgovoru za tamošnji SC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo