BIT ĆE TO SPEKTAKL / Bivši Vatreni sprema oproštajnu utakmicu: Dolaze i dva aktera po kojima pamtimo dvoboj Srbije i Hrvatske iz 2013.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić nogomet ne igra još od 2021., a ovog ljeta odlučio je napraviti i službeni oproštaj

22.2.2023.
21:20
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Pranjić se odlučio službeno oprostiti 24. lipnja u Orahovici, gradu gdje je započeo karijeru.

Image
VELIKA IM JE ŽELJA /

Dinamo želi mladog napadača koji je nedavno oduševio: Zabijao je gol svakih 57 minuta

Image
VELIKA IM JE ŽELJA /

Dinamo želi mladog napadača koji je nedavno oduševio: Zabijao je gol svakih 57 minuta

Organizira se utakmica humanitarnom karaktera, a na njoj će zaigrati brojni igrači s kojima je igrao u karijeri, bilo to klupskoj ili reprezentativnoj. To su redom Ivan Bošnjak, Gordon Schildenfeld, Boris Živković, Marko Babić, najavljen je dolazak najveće zvijezde Ivana Rakitića, ali i Joe Šimunić te Miralem Sulejmani s kojim je igrao u Heerenveenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimunića i Sulejmanija pamtimo po scenama s utakmice Srbije i Hrvatske u Beogradu 2013. godine kada je branič Vatrenih žestokim startom zaustavio napadača Srbije i dobio crveni karton, no spriječio je čistu kontru domaćina.

"Miki je moj veliki prijatelj. Sjećam se kada je kao mladac došao u Heerenveen, odmah smo kliknuli. Kakav smo tada igrali nogomet, možda nešto najbolje u našim karijerama, bio je sjajan. Te godine, ako se ne varam, Miki je zabio 15 pogodaka i potom je prodan u veliki Ajax. Nakon toga odlazi u Benficu, imao je veliku karijeru, koja još uvijek traje. Miki je jedan od momaka kojeg smatram velikim prijateljem i jako se veselim što ćemo se vidjeti u Orahovici. Nije dvojio niti sekunde, već je poziv primio s velikim oduševljenjem", rekao je Pranjić za portal 33515 dok je Sulejmani dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostvario sam lijepu karijeru i sretan sam što sam sve ostavio iza sebe. Tu godinu dana što sam proveo zajedno s Danijelom nikada neću zaboraviti. Primio me kao nitko do tada. Bili smo nerazdvojni i danas se često čujemo. U Heerenveenu smo obojica igrali na vrhunskoj razini. Njegove lopte uvijek su bile one s „očima“, bio je sjajan. Kada me je Pranjić pozvao, nisam oklijevao niti sekunde. Ako bude sve u redu sa zdravljem dolazim, prvo zbog malog Petra, a onda da se poklonim svom 'bratu' na sjajnoj karijeri i na taj način mu odam priznanje za sve što je učinio za mene i moju karijeru."

Pranjić je u bogatoj karijeri između ostalih igrao za Osijek, Dinamo, Heerenveen, Bayern, Sporting, Celtu i Panathinaikos, a trenutno radi kao trener u Trnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo