DANSKA SASTAVILA REPREZENTACIJU OD YOUTUBERA, FUTSAL IGRAČA I POTPUNIH AMATERA: / Ovakva sramota se ne pamti

Image
Foto: AFP

Danski nogometni savez (DBU) nije uspio sastaviti reprezentaciju

4.9.2018.
15:39
AFP
VOYO logo

Danska će prijateljsku utakmicu protiv Slovačke i zatim utakmicu Lige nacija protiv Walesa odigrati s reprezentacijom sastavljenom od igrača futsal reprezentacije, piše u utorak danski dnevnik "Ekstra Bladet".

Tako će Brizze, kako je umjetničko ime freestyle i street soccer zvijezde YouTubea, zatim momci koji nedjeljom igraju za pivo i haringu, te malonogometaši u srijedu za "pravu" reprezentaciju Danske igrati prijateljsku utakmicu protiv Slovačke u Trnavi umjesto Eriksena, Schmeichela, Kjaera i društva...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Za njih će to biti ostvarenje snova, ali za Danski nogometni savez (DBU) situacija u kojoj se našao je ravna noćnoj mori...

Danska deveta na FIFA-inoj ljestvici

Da se dogodilo da Danska nije uspjela sastaviti reprezentaciju, koja je deveta na FIFA-inoj ljestvici i ispala je tijesno u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji od Hrvatske, bila bi izbačena s Eura 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Denmark's players react after the penalty shootout during the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Croatia and Denmark at the Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod on July 1, 2018. / AFP PHOTO / Jewel SAMAD / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

SKANDAL U DANSKOJ DOBIO SVOJ NASTAVAK: Izgubili od Hrvatske i dotaknuli dno; ni amateri ne žele igrati za reprezentaciju

Danska bi u srijedu trebala odigrati prijateljsku utakmicu protiv Slovačke, a onda u nedjelju utakmicu Lige nacija protiv Walesa. Izbornik Aage Hareide neće voditi reprezentaciju jer DBU to ne želi s obzirom na to da se radi o igračima koje on nije izabrao.

Svađa oko komercijalnih prava između DBU-a i igrača

Do razlaza između Saveza i reprezentativaca, među kojima je i veznjak Tottenhama Christian Eriksen, došlo je zbog svađe oko komercijalnih prava između DBU-a i igrača koji žele sklapati individualne sponzorske ugovore s tvrtkama koje se natječu sa sponzorima nacionalne selekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat igrača je u utorak iznio drugu ponudu da se prošire njihovi postojeći ugovori koji bi odgodili daljnje pregovore do poslije utakmica sa Slovačkom i Walesom. DBU je istu tu ponudu odbio u nedjelju.

Prošle je godine DBU bio prisiljen otkazati kvalifikacijsku utakmicu za SP nogometašica protiv Švedske također zbog spora oko ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo