SLAVNI TRENER OBOŽAVA HRVATE / Na meti su mu bili brojni Vatreni, a zbog Modrića je dolazio na utakmice Dinama: 'Promatrajući ga, uvijek mi je na pamet padalo jedno pitanje'

Image
Foto: Profimedia

U karijeri je trenirao dvojicu hrvatskih nogometaša

17.9.2021.
12:35
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama otvorili su natjecanje u skupini H Europske lige porazom od West Ham Uniteda s 0-2 u susretu igranom pred 12.300 gledatelja na stadionu Maksimir. Gosti su potpuno zasluženo stigli do tri boda, a golove su nakon poklona obrane Modrih zabili Michail Antonio (21) i Declan Rice (50).

Trostruki osvajač engleskoga FA Cupa, popularni Čekičari, prošle su natjecateljske godine zauzeli šesto mjesto s 21 bodom manje od prvaka Manchester Cityja i tri više od susjeda na ljestvici, Dinamova lanjskog "znanca" Tottenhama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRENER ČEKIĆARA /

Moyes govorio o Vlašiću, a nahvalio i Dinamo: 'Kad su to napravili, nikako nam nije odgovaralo...'

Image
TRENER ČEKIĆARA /

Moyes govorio o Vlašiću, a nahvalio i Dinamo: 'Kad su to napravili, nikako nam nije odgovaralo...'

U novu su sezonu krenuli s pobjedom u gostima protiv još jednoga, ali starog "znanca" plavih, Newcastle Uniteda, s 4-2 nakon čega su još uvjerljivije porazili Leicester City s 4-1. Uslijedili su remiji kod kuće protiv Crystal Palacea 2-2 i u gostima kod Southamptona 0-0, a sada je i pobjeda protiv Dinama.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Preporodio ih

Tvorac ovog preporoda Čekičara je škotski stručnjak David Moyes. Nekadašnji trener Manchester Uniteda pokazao se kao veliki obožavatelj Hrvata. Dok je vodio Everton tamo je doveo Nikicu Jelavića, a sada u West Hamu ima Nikolu Vlašića. Ranije su mu na meti bili Niko Kranjčar i Ivan Perišić, a zanimljiv je priča vezana za Luku Modrića. Naime, u intervjuu za The Times prije nekoliko godina otkrio je kako je kao trener Evertona u Zagreb dolazio gledati Luku Modrića i zašto na kraju nije poslao ponudu za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva priča

"Još dok je igrao u Dinamu putovao sam u Hrvatsku gledati Modrića. Bio je jako, jako talentiran. Nakon što sam se vratio kući, stalno sam pričao o njemu: 'Vidio sam sjajnog malog igrača'. Međutim, u to vrijeme Evertonov proračun bio je ograničen i nismo tražili igrača njegova tipa, pa ga nisam proganjao, ali sam pratio njegov napredak. Uskoro je Manchester City doveo Ćorluku, koji se kasnije preselio u Tottenham, a taj njegov mali briljantni suigrač kojeg sam gledao - Luka Modrić - mu se priključio. Pitao sam se, gledajući mladog Modrića na tom putovanju, hoće li njegova tjelesna građa utjecati na njega", ispričao je svojevremeno Moyes.

Škot je na koncu za 15 milijuna funtu doveo Marouanea Fellainija, dok je Modrić u Spurse iste godine prešao za 16,5 milijuna funti tako da priča o ograničenom budžetu zvuči kao izgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo