DERBI VIKENDA IGRA SE U MANCHESTERU: / 'Mi smo kao blizanci', rekao je Pep o Mourinhu, a mogao bi pasti i jedan rekord

Image

Možda i najveći derbi ovog vikenda na nogometnim terenima očekuje nas u engleskom Premiershipu gdje se sastaju dva mančesterska kluba

8.12.2017.
18:38
VOYO logo

Manchester City drži prvo mjesto na ljestvici sa 43 bodova, a drugoplasirani United ima čak osam bodova manje. Ovaj derbi biti će zanimljiv zbog više aspekata, a jedan od njih je i dvoboj dvojice velikih rivala na klupama ovih klubova, Pepa Guardiole i Josea Mourinha.

Upitali su tako novinari Guardiolu na konferenciji prije utakmice ima li jednaku strast, opsesiju i želju za pobjeđivanjem kao Portugalac, a njegov odgovor oduševio je sve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitivno, što se toga tiče, mi smo blizanci. Oni žele osvajati trofeje, mi želimo osvajati trofeje. Takvi su i Conte, Klopp i Pochettino. Svi menadžeri na svijetu su takvi. Nikada nisam kritizirao svoje kolege zbog načina na koji igraju. Nogomet je sjajan zbog toga, jer svi igraju na način na koji žele. Postoje drugačiji način uživanja u nogometu, to je veoma jednostavno", rekao je Pep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji susret između ove dvije momčadi završio je 0-0 27. travnja ove godine, a prije toga svaka je momčad uzela po jednu pobjedu u posljednja tri međusobna susreta.

Zanimljivo je i kako bi ova utakmica mogla ući u povijest zbog činjenice da bi početni sastavi obje momčadi zajedno bili vrijedni gotovo 800 milijuna eura! Cityjeva početna jedanaestorka tako vrijedi oko 407 milijuna eura, a Unitedova 380, prenosi Skysports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo zanimljivu izjavu dao je i Manchesterov fantastični vratar David De Gea kojeg su upitali može li United zaustaviti City:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može li City zaustaviti United? Igramo doma, derbi je utakmica i puni smo sampouzdanja. Osjećamo se vrlo jako i želimo pobijediti.Već smo pobijedili u dvije teške utakmice i napunili se dodatno samopouzdanjem i stvarno želimo pobijediti, znamo koliko je ovo važna utakmica."

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo