U Dinamu se sprema posao vrijedan 100 milijuna eura!

Dinamo krece u privatizaciju.

9.12.2014.
9:18
VOYO logo

"Mi idemo na model privatizacije u suradnji s Gradom koji je vlasnik imovine.. Grad bi buducem vlasniku kluba mogao dati svoju imovinu, dakle stadion, u koncesiju, recimo na dvadeset ili trideset godina. S tom koncesijom Grad bi stekao pravo na dionice, 15, 20 ili 25 posto, vidjet cemo. Uglavnom, Grad ne bi bio vecinski vlasnik, vec bi dosao novi vlasnik koji bi donio kapital, kupio Dinamo", rekao je Dinamov predsjednik Mirko Barisic i dodao:

"Sve ce biti legalno i transparentno. Svi koji zele moci ce se prijaviti i imati svoje dionice, postati vecinski vlasnici. Naravno uz cinjenicu da se mora razjasniti i definirati odnos Grad - klub o kojem sam govorio, jer Dinamo nema svoj stadion."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Hajduk procijenjen na 270 milijuna, Sportske novosti spekuliraju da bi Dinamova cijena mogla biti 700 milijuna. Puno ili malo, kako se uzme, ali ta je svota opet manja od one koju je Real platio Tottenhamu za Garetha Balea. Barisic nije zelio govoriti o novcu.

"Previse me pitate. Mi se nadamo da ce u svijetu, ali i u Hrvatskoj biti onih koji bi mogli kupiti Dinamo. Mi to pitanje moramo rijesiti, jer tako to mnogi rjesavaju u Europi i ostalome dijelu Globusa. Vise nema tko placati cijelu pricu, tako to vise nece moci opstati. Imamo model udruge, ali vidite kako je to napadano, sad se uvode porezi na dobit... Uglavnom, Dinamo je usao u proces privatizacije, sve ce biti korektno i transparentno, bas svi pa naravno i navijaci imat ce prilike sudjelovati u privatizaciji, pa ce kroz nju moci postati suvlasnici kluba", smatra Barisic, koji je zakljucio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad vidim sve one razne udruge i pojedince koji imaju velikih apetita doci u Dinamo, onda bi se mogao naci kupac. Makar, isto tako sumnjam da svi koji imaju te apetite, ne zele kupiti klub. Oni bi dosli u Dinamo, ali da sve bude po starom. Ma, vjerujem da ce se na koncu naci oni koji ce imati stvarnu nakanu i zelju za kupovinom kluba. Godine 2016. trebala bi se dovrsiti privatizacija kluba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo