FOTO: / Dominacija! Dinamo Slovencima zabio pet komada

Dinamo je tradicionalno sezonu otvorio prijateljskom utakmicom u Šmarju, u Sloveniji i odigrao vrlo dobru utakmicu.

16.6.2013.
20:31
VOYO logo

Nakon svega nekoliko dana priprema na više od 1.500 metara i pri ugodnih 15-tak Celzijusa Dinamovci su se spustili u Šmarje na prijateljsku utakmicu u kojoj je uživalo nešto manje od tisuću gledatelja.

Trener Krunoslav Jurčić najavio je kako će svi igrači dobiti priliku i ravnomjerno je rasporedio minutažu – svakome po 45 minuta uz tek par iznimki. Dinamo je zaigrao u uobičajenoj 4-1-4-1 formaciji sa čak tri nova igrača na terenu: Miglioreom na golu, Antolićem kao razigravačem uz Husejinovića te Kramarićem u vrhu napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je odmah zagospodario terenom i nakon manje od 10 minuta imao dva pogotka prednosti. Igrala se 4. minuta kada je Antolić krasno u for gurnuo loptu Vrsaljku, ovaj prolazi i ubacuje u sredinu gdje je Krstanović najviši i glavom šalje loptu u mrežu. Samo tri minute kasnije već je bilo 2:0. Kramarić je u kontri prebacio stranu, Krstanović štopanjem izbacio svog čuvara te potom prošao vratara koji ga ruši i to je kazneni udarac. Isti igrač ga je sam i izveo i zabio svoj drugi pogodak za sigurno vodstvo.

Modrima je trebalo sedam minuta za dva pogotka, a domaćinima – isto toliko. Prvo je u 15. minuti Firšt zabio glavom nakon odbijenog kornera i novog centaršuta, a potom je Čuček iz slobodnog udarca zabio pravi eurogol. Namjestio je loptu na 30-tak metara, gađao pored živog zida i zakucao je u suprotne rašlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Dinamo je nastavio dominirati, pokušavali su Beqiraj i Ibanez koji nisu bili precizni, ali zato Antolić je. Nakon pola sata igre modra osmica je krasno natrčala na odbijenu loptu i s ruba kaznenog prostora je poslala u druge rašlje.

Dinamo je u nastavak utakmice ušao s gotovo potpuno novim sastavom jer su igri ostali tek Jedvaj, Ademi i Krstanović. Kao i na početku utakmice, Modri su zagospodarili terenom, imali nekoliko prilika i ubrzo vratili prednost od dva pogotka. Nakon što je Čopov lob otišao preko gola, a Brozovićev pokušaj uhvatio domaći vratar, Dinamo je u 61. minuti zabio novi pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to lijepa kontra hrvatskog prvaka koju je sigurnom realizacijom završio Čop, a nešto kasnije Krstanović je nakon kornera Pamića iz blizine zabio za svoj hat-trick. Niti peti pogodak u mreži domaćina nije zadovoljio Dinamovce koji su nastavili stiskati, dominirati i nizati prilike, ali unatoč tome mreža se više nije tresla.

Momčad se nakon utakmice vratila na Roglu gdje ostaje još četiri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo