DINAMO TREĆA NAJVEĆA 'TVORNICA' MLADIH IGRAČA U EUROPI: / Itekako će vas iznenaditi tko je na prvom mjestu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na drugom mjestu je Ajax sa 77 proizvedenih igrača, a Dinamo se usidrio na treće mjesto s 71 igračem

9.11.2020.
21:04
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Objavljen je popis klubova koji su proizveli najviše igrača koji danas igraju u vodećoj 31 ligi u Europi. Istraživanje je proveo institut CIES, koji analizira trendove i statistički vrednuje igrače, a popis su sastavili prema kriterijima UEFA-e, odnosno ubrojili su igrače koji su proveli u tom klubu najmanje tri godine između svoje 15. i 21. godine života.

Na prvo mjesto ljestvice, na iznenađenje mnogih, dospio je srpski velikan Partizan koji je proizveo ukupno 85 igrača koji danas igraju u klubovima vodeće 31 lige u Europi. Na drugom mjestu je Ajax sa 77 proizvedenih igrača, a Dinamo se usidrio na treće mjesto s 71 igračem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 29, 2020: Dinamo Zagreb's head coach Zoran Mamic shouts instructions in a UEFA Europa League Group K football match between CSKA Moscow and Dinamo Zagreb at CSKA Arena. The match ended in a 0-0 draw. Mikhail Tereshchenko/TASS,Image: 566279270, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Na popisu je i Hajduk, koji je na doista visokom osmom mjestu s 57 proizvedenih igrača, a ispred njih se našla Crvena zvezda sa 61 igračem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo