DINAMO ZAKOMPLICIRAO DO KRAJNJIH GRANICA: / Evo što sada moraju napraviti kako bi izborili proljeće u Europi. Scenarij je opasan

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Dinamo je danas u izrazito teškoj situaciji

26.11.2019.
23:20
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Na milanskom San Siru nogometaši Dinama u utorak su 5. kolu skupine C Lige prvaka protiv Atalante izgubili sa 0-2 (0-1). Pogotke za Atalantu postigli su Kolumbijac Luis Muriel (27-pen) i Argentinac Alejandro Gomez (47).

Na startu Lige prvaka, prije nešto više od dva mjeseca, Dinamo je u Maksimiru uvjerljivo dobio Atalantu s 4-0, uz tri pogotka Mislava Oršića i jedan Marina Leovca. Trener Atalante Gian Piero Gasperini u ponedjeljak je na konferenciji za novinare rekao da je to bila njihova najgora utakmica u posljednjih godinu dana. A u Milanu je Dinamo, unatoč podršci pet tisuća svojih navijača, pružio najlošiju ovosezonsku partiju u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] NEPREPOZNATLJIVI DINAMO DOŽIVIO TEŽAK PORAZ I UGROZIO PROLJEĆE: /

Atalanta u potpunosti deklasirala 'modre'

Image
[VIDEO] NEPREPOZNATLJIVI DINAMO DOŽIVIO TEŽAK PORAZ I UGROZIO PROLJEĆE: /

Atalanta u potpunosti deklasirala 'modre'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Nenad Bjelica

Moguća i Liga prvaka

Dinamo je danas u izrazito teškoj situaciji. Da, imaju šanse proći u nokaut-fazu Lige prvaka i u onu Europa lige, ali jednako tako sada imaju još veće šanse ispasti iz skupine. Jako loša vijest za Dinamo stigla je iz Manchestera gdje je City remizirao sa Šahtarom 1:1. City je osigurao prvo mjesto i prolazak dalje, ali sada su Šahtar i Atalanta u boljoj poziciji jer, realno, ne moraju se vaditi protiv Cityja već jedni protiv drugih u utakmici u kojoj imaju, pa podjednake šanse.

Dinamo može izboriti prolazak skupine samo ako u posljednjem kolu pobijedi City, a Šahtar koji ima bolji međusobni ogled s Dinamom, ne pobijedi Atalantu. Dinamo bi tada imao osam bodova, a Šahtar šest. Atalanta može osvojiti maksimalno sedam bodova, a bod Dinamu protiv Cityja više ne garantira Ligu prvaka jer će u tom slučaju ili Šahtar ili Atalanta imati više, ovisi o tome kako će igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

26.11.2019., Milano, Italija, San Siro stadion - UEFA Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, Atalanta B.C. - GNK Dinamo. Bruno Petkovic, Rafael Toloi Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Kako do Europa lige?

Europa liga je malo drugačija priča. Ako Atalanta ne pobijedi u Ukrajini to je prolaz jer više ne bi mogli završiti ispred Dinama zbog toga što je Dinamo i dalje bolji u međusobnim ogledima s Talijanima pa bi čak i u slučaju poraza prošli. Zatim, ako Dinamo slavi protiv Cityja bio bi sigurno treći. Nakon remija Cityja i Šahtara, Dinamu više nije no bod dovoljan za najmanje treće mjesto jer bi u slučaju Atalantine pobjede u Ukrajini Dinamo sa šest bodova završio na posljednjem mjestu zbog lošijeg međusobnog omjera sa Šahtarom. Talijani bi u tom slučaju prošli dalje sa sedam bodova.

Dinamo sada polaže sve nade u posljednju utakmicu sa Cityjem i sam drži svoju sudbinu u rukama, a olakotna okolnost može biti to što Guardiolina momčad u tom tjednu igra još Unitedom i Arsenalom pa će vjerojatno ići s pričuvama. No, Dinamo u toj utakmici neće moći računati na Dinu Perića i Teophila-Catherina koji su zaradili paran broj kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakompliciralo se sve do krajnjih granica...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo