BITKA ZA KOEFICIJENT / Loši rezultati u Konferencijskoj ligi 'ukrali' su Dinamu nevjerojatnu priliku da se izravno plasira među elitno društvo

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Svi su očekivali 'berbu' bodova u skupini Konferencijske lige, ali to se nije dogodilo

10.11.2023.
16:27
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je doživio i treći europski poraz u nizu, te se nakon četiri kola nalazi na posljednjem mjestu u skupini Konferencijske lige. Iako pobjedama protiv Astane i Ballkanija osigurava prolazak u nokaut fazu tog natjecanja, koeficijent zagrebačkog kluba nije narastao koliko su svi očekivali da će to biti.

Image
PLAVI U RASULU /

Dinamo je možda pokraden, no od ovih činjenica ne mogu pobjeći: Tko je za to kriv?

Image
PLAVI U RASULU /

Dinamo je možda pokraden, no od ovih činjenica ne mogu pobjeći: Tko je za to kriv?

Tek jedna pobjeda nakon četiri kola i Dinamo je s mjesta prvog pratitelja ukrajinskog Šahtara - pao na treće. Dobrim igrama u Europskoj ligi na prvo mjesto iza Ukrajinaca sjela je praška Slavia, dok je ispred Dinama došao i Kopenhagen koji izuzetno dobro kotira u skupini Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, tu je i Basel koji je zapravo prvi pratitelj, ali oni nemaju nikakve šanse za postati prvacima Švicarske, nalaze se u agoniji kao i Lyon u Francuskoj.

Od idućeg ljeta kreće nova era Lige prvaka, koju će igrati 36 klubova, ali po ligaškom sistemu. Promjenom nekih načina ulaska u to natjecanje, što direktnog ili kvalifikacijskog plasmana, šansu za izravni plasman imao je i Dinamo. Ono čemu su se Plavi trebali nadati je da Šahtar ne osvoji ukrajinsko prvenstvo, te da oni naprave pravu ''berbu'' bodova u Konferencijskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, loši rezultati taj su scenarij učinili gotovo nemogućim, a Slavia i Kopenhagen imat će dodatne bodove kojima će se još više udaljiti od aktualnog hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo još ima za nadoknaditi 0.5 boda od plasmana u KL, tako da mu eventualna iduća pobjeda ne nosi 2 boda, već samo 1.5 bod'', još je kazao Tomislav Globan, a jasno je da su Zagrepčani nakon burnog i nesretnog ljeta, napravili velike rezultatske propuste na jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo