Savršeni momčadski igrač: Nizozemski Olić odlučio da mu je dosta

Nizozemski nogometaš, 34-godišnji Dirk Kuyt, odlučio je okončati reprezentativnu karijeru nakon 105 nastupa u dresu Nizozemske.

3.10.2014.
12:56
VOYO logo

"Želim biti relevantan igrač kad sam na terenu, no osjetio sam da izbornik više nema ulogu za mene koja bi mi odgovorala", rekao je nogometaš turskog Fenerbahčea, koji je po vokaciji napadač, ali je u karijeri pokrivao više pozicija u reprezentaciji i klubovima za koje je igrao. Poput našeg Ivice Olića, isticao se trkom i radom na terenu.

"Najlakše bi bilo da sam objavio odlazak u mirovinu nakon uspješnog nastupa na Svjetskom prvenstvu, no još sam uvijek osjećao da mogu pomoći. Zato sam i ostao u momčadi. Nakon utakmice sa Češkom postalo mi je jasno da trener preferira mlađe igrače kao napadačku opciju i da mi je namijenja epizodna uloga. Iskreno, s 34 godine nemam energije sjediti na klupi dvije godine i poveremeno zaigrati", pobliže je pojasnio Kuyt zašto je odlučio baš sada završiti reprezentativnu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/axyE5vnO4oA

Kuyt je u dresu nizozemske reprezentacije debitirao 2004. godine u utakmici protiv Lihtenštajna, a posljednji nastup imao je prošlog mjeseca u prijateljskoj utakmici protiv Italije. Za Nizozemsku je igrao na tri svjetska i dva europska prvenstva, postigavši 24 pogotka u 105 reprezentativnih nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo