PRAVA SENZACIJA / Velika pobjeda Davora Šukera!

Predsjednik HNS-a Davor Šuker ušao je u Izvršni odbor UEFA-e! Bivši nogometaš dobio je ukupno 34 glasa i postao dio krovne organizacije europskog nogometa.

24.3.2015.
14:15
VOYO logo

Legendarni hrvatski nogometaš proteklih je tjedana i mjeseci lobirao diljem Europe kako bi baš njega nogometni djelatnici izabrali među sedmorici odabranih koji uvelike odlučuju o europskom nogometu.

"Bilo bi sjajno za nas da po prvi puta imamo osobu u najvažnijem tijelu Uefe, da budemo za tim stolom gdje se odlučuje o svim ključnim pitanjima. To bi nam dalo jednu dodatnu moć uz onu koju imamo zahvaljujući rezultatima naše reprezentacije", naglašavao je proteklih tjedana Šuker, ali i istaknuo kako za njega ima vremena, da neće biti smak svijeta ukoliko ga ne izaberu u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I stvarno, Šuker je definitivno bio jedan od najmlađih kandidata i onaj koji ima uvjerljivo najbolju nogometnu karijeru, ali baš i nije imao veliko zaleđe. Što se tiće samog izbora, vrijedi istaknuti kako je Šuker imao jedanaest protukandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest kandidata su bila izabrana u prvom krugu, za odabir sedmog bio je potreban drugi. Uz Šukera, u IO su izabrani Portugalac Fernando Gomes, Španjolac Angel Maria Villar, Mađar Sandor Csanyi, Ukrajinac Grigorij Surkis, Švicarac Peter Gilleron i Bugarin Borislav Mihajlov.

Neuspješne su bile kandidature Norvežanina Yngvea Hallena, Velšanina Trefora Lloyda Hughesa, Škot Campbella Ogilviea, Islanđanina Geira Thorsteinssona i Turčina Serveta Yardimcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ángel María Villar Llona (Španjolska) Grigoriy Surkis (Ukrajina) Peter Gilliéron (Švicarska) Borislav Mihaylov (Bugarska) Sándor Csányi (Mađarska) Fernando Gomes (Portugal) DAVOR ŠUKER (HRVATSKA)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo