NAJLUĐI PRIJELAZNI ROK IKADA / Trese se nogometno tržište, a tek ulazimo u finale... O transferu od 115 milijuna više nitko ni ne priča

Image
Foto: Profimedia

Nogometna javnost ovoga je ljeta svu pažnju posvetila Lionelu Messiju, Cristianu Ronaldu i Kylianu Mbappeu

27.8.2021.
14:37
Profimedia
VOYO logo

Bližimo se kraju ljetnog prijelaznog roka, u kojemu će neke od najvećih nogometnih zvijezda na svijetu promijeniti klubove.

Image
ŠTO JE SAD OVO? /

Nakon samo dva tjedna u Parizu Messi pregovara o odlasku

Image
ŠTO JE SAD OVO? /

Nakon samo dva tjedna u Parizu Messi pregovara o odlasku

Glavna priča 'mercata' bio je odlazak ponajboljeg igrača na planeti Lionela Messija iz Barcelone u PSG, nakon što zbog financijskog fair playa nije uspio potpisati ugovor sa svojom Barcelonom, u kojoj je proveo cijelu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Messija, najveću pažnju nogometne javnosti privlače slučajevi portugalskog superstara Cristiana Ronalda (36), koji je na izlaznim vratima Juventusa i na korak je do transfera u redove aktualnog engleskog prvaka Manchester Cityja za otprilike 30 milijuna eura.

Uz Ronaldov i Messijev, najviše pažnje ovo ljeto privlači transfer mladog francuskog napadača Kyliana Mbappea (22) iz PSG-a u Real Madrid. Mbappeu ugovor istječe sljedeće godine i 'Kraljevski klub' za njega je ovoga ljeta ponudio 170 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je po nekim pričama za njega namjeravao tražiti oko 200 milijuna, no Španjolci smatraju da će prihvatiti ovu ponudu, pogotovo jer ga mogu izgubiti sljedećeg ljeta bez da išta zarade na njemu.

Ova tri transfera zaokupila su pažnju nogometne javnosti pa su neki drugi transferi prošli poprilično nezapaženo, poput onoga belgijskog napadača Romelua Lukakua koji je 12. kolovoza prešao iz talijanskog Intera u engleski Chelsea za velikih 115 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je za očekivati da će Lukakuov transfer privući puno veću pažnju, no s obzirom na to da se do dogodio ovoga ljeta, u po mnogima najčudnijem prijelaznom roku ikada, prošao je gotovo "ispod radara".

Image
Foto: Profimedia

Romelu Lukaku

Isto se može reći i za transfer Jacka Grealisha koji je za okruglih 100 milijuna eura otišao u Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo