VIDEO: / Napokon je netko Ibri pokazao tko je pravi gazda!

Nogometaši Portugala igrat će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu nakon što su s ukupnih 4:2 u dokvalifikacijama za Mundijal pobijedili Švedsku. Bilo je to pravo nogometno 'šamaranje' C.

19.11.2013.
22:58
VOYO logo

U Lisabonu je prošlog petka bilo 1-0 za Portugal koji je slavio i u uzvratu 3-2. No, uz dužno poštovanje svim nogometašima jedne i druge momčadi bio je to, zapravo, duel Zlatana Ibrahimovića i Cristiana Ronalda.

Nevjerojatno, ali ta su dva velemajstora nogometnih 180 minuta sveli na vlastiti obračun jer kako drugačije objasniti da je jedan zabio oba švedska pogotka, a drugi sva četiri gola za Portugal. I ne samo to, u obje su utakmice i jedan i drugi bili gotovo jedina opasnost za suparničke vratare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svih pet pogodaka u uzvratu je postignuto u nastavku. U prvom dijelu su se još i jedni i drugi držali dogovora, no kada je u 50. minuti Cristiano Ronaldo zabio prvi gol na utakmici, nakon asistencije Joaa Moutinha (dvije asistencije) nastala je prava ludnica na travnjaku.

//rutube.ru/video/embed/6669048

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč ukupnih 0-2 Švedska se nije predavala, odnosno, nije se predavao Ibrahimović koji je u 68. nadskočio kompletnu portugalsku obranu i glavom izjednačio, a samo četiri minute kasnije je topovski pogodio iz slobodnog udarca za 2-1.

No, potom je uslijedio odgovor Ronalda koji je unutar tri minute (77. i 79.) zabio nova gola za portugalskih 3-2 i kraj priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba reći da je Ibrahimović od 21 gola Švedske u kvalifikacijama bio involviran u njih čak četrnaest (osam golova i šest asistencija), ali je to bilo premalo za put prema Brazilu.

"Nisam nikakav junak. Samo je bitno da smo na Svjetskom prvenstvu", prvo je rekao Cristiano Ronaldo koji još uvijek vodi borbu s vrhuškom FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja konstantno obavljam svoj posao. Radim na najbolji mogući način ono zbog čega sam plaćen. Svi moji golovi i igre govore za mene. I odsad ja sve svoje odgovore čuvam za teren. Nemam što drugo reći, vrijeme je da se mi u Portugalu veselimo."

Netko je i u tom trenutku odlučio biti 'provokativan' te je pitao: Jeste li najbolji na svijetu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odgovori su na terenu, ponavljam. Ja radim svoj posao, to je sve", završio je Ronaldo.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo