Dinamo na koljenima! Čačić na rubu suza!

Zadar je sa 3:2 šokirao Dinamo u osmini finala Kupa i tako nastavio neobičan niz. Modri svakih sedam godina neočekivano kiksaju u Kupu i to baš rezultatom 3:2.

30.10.2012.
17:17
VOYO logo

Dinamo i Zagreb očekivali su da neće imati pretežak posao u osmini-finala Kupa Hrvatske. Kakva zabluda! Zagreb je kiksao i izgubio od drugoligaša Zeline (2:1), dok je Zadar je kreirao senzaciju dana na Maksimiru (3:2)

Mora da je i to neka urota protiv Dinama, jer svakih sedam godina Dinamo neočekivano kiksa u Kupu. Serija je krenula 1998. godine protiv Dugog Sela, nastavila se 2005. protiv Naftaša i sada samo trebamo čekati 2019. godinu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šalu na stranu, Modri su na poluvremenu imali mirnih 2:0 (Čop, Beqiraj), no 17-godišnji Stipe Perica je u 83. i 86. minuti postavio na 2:2, da bi u 98. minuti Josip Ivančić doveo Zadar u vodstvo!

Od 105. minute Dinamo je imao i igrača više, isključen je junak gostiju, Josip Ivančić zbog drugog žutog kartona. Prvog je zaradio zbog skidanja dresa u slavlju, da bi na kraju prvog dodatka napucao loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između dva produžetka, do terena se spustio i izvršni predsjednik Zdravko Mamić, valjda kako bi ohrabrio igrače, ali niti to nije pomoglo. Moglo bi biti burno ove večeri u Dinamu, Mamić je otpuštao trenere i za znatno manje.

"Mogu samo reći da sam ponosan što su ostavili srce na terenu. Znam koju kalvariju psihološku prolaze ovih mjesec dana otkako sam trener. Nadam se da ćemo ostati u prvoj ligi. Ovo je jedan veliki podstreh, da igrači shvate da mogu. Nadam se da će ovaj nogomet vratiti publiku na Stanove", rekao je trener Zadra Ferdo Milin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica pokazala hirovitost Kup natjecanja. Neobjašnjive pogreške su nas skupo koštale, sreća je kasnije kaznila sve naše nestašluke. Što prije trebamo stati na noge. Kako motivirati igrače za dalje? Moramo što prije izbaciti utakmicu iz glave. Ovo je najteži poraz u mojoj karijeri. Ne razmišljam o ostavci. Naravno, ovakakv šokantan rezultat povlači raznorazne špekulacije, ali ja stvarno ne mislim dati ostavku", kazao je Dinamov trener očajni Ante Čačić. Dinamov trener bio je na rubu suza, kako i nebi kad je uspio propustiti 2:0 protiv momčadi koja je u 13 kola našeg prvenstva upisala samo jednu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo