BLUESI SE PROVUKLI U FA KUPU / Chelsea zamalo ispao od trećeligaša, Mateo Kovačić pogodio i vratnicu i gredu

Image

West Ham i Chelsea pobijedili su niželigaše tek nakon produžetaka

5.2.2022.
16:37
VOYO logo

Nogometaši Chelseaja i West Ham Uniteda plasirali su se u osminu finala engleskog FA Kupa izbacivši trećeligaša Plympouth Argyle, odnosno šestoligaša Kidderminster Harrierse svladavši ih s po 2-1, ali tek nakon 120 minuta.

Image
MATEO JE SAMO GLEDAO U POD /

Kovačić zakasnio na trening Chelseaja 19 minuta. Pogledajte kako je temperamentni trener Tuchel reagirao

Image
MATEO JE SAMO GLEDAO U POD /

Kovačić zakasnio na trening Chelseaja 19 minuta. Pogledajte kako je temperamentni trener Tuchel reagirao

Chelsea je na svom Stamford Bridgeu ugosstio trećeligaša Plymouth te pao u rezultatski zaostatak već u 8. minuti kada je Gillesphey svladao Arrizabalagu. Ipak, na odmor se otšlo s rezultatom 1-1 jer je Azpilicueta u 41. minuti uspio poravnati. Do isteka 90. minute rezultat se više nije mijenjao, da bi u 105. minuti Marcos Alosno doveo Chelsea u vodstvo. Imao je Plymouth u samoj završnici veliku priliku poravnati na 2-2 i izboriti 11-erce, ali je kazneni udarac Hardiea u 118. minuti obranio Arrizabalaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 82. minute i u prvom poluvremenu dva puta je zamalo postigao pogodak. U 10. minuti njegov je udarac odsjeo na gredi, a u 37. na vratnici.

'Čekićari' se spasili

West Ham je bio na pragu sramotnog ispadanja na gostovanju kod šestoligaša, Kidderminster je vodio sa 1-0 od 19. minute golom Pennyja, ali u prvom minuti sudačke nadoknade Pice je uspio pogoditi za 1-1. Na samom kraju produžetka, u 120. minuti Bowen je osigurao pobjedu West Hama i spasio ga mogućnosti da o prolasku odlučuju 11-erci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Vlašić igrao je za West Ham do 77. minute.

U petak je Middlesbrough boljim izvođenjem 11-eraca izbacio Manchester United na Odl Traffordu, u subotu još igraju Crystal Palace - Hartlepool United, Everton - Brentford, Huddersfield Town - Barnsley, Manchester City - Fulham, Southampton - Coventry City, Peterborough - Queens Park Rangers, Stoke City - Wigan Athletic, Wolverhampton Wanderers - Norwich City, Cambridge United - Luton Town i Tottenham Hotspur - Brighton and Hove Albion, a u nedjelju će na teren Liverpool - Cardiff City, Nottingham Forest - Leicester City i Bournemouth - Boreham Wood.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo