FOTO: / Vatreni su ovu priliku morali iskoristiti

U prvoj utakmici dokvalifikacija za SP u Brazilu, Hrvatska je na gostovanju u Reykjaviku protiv Islanda odigrala 0:0.

15.11.2013.
14:43
VOYO logo

Naša reprezentacija nije uspjela doći do pobjede ni unatoč činjenici da je praktički cijelo drugo poluvrijeme imala igrača više.

U 50. je minuti, naime, Ivan Rakitić sjajno proigrao imenjaka Perišića kojeg je kao posljednji igrač obrane srušio Olafur Skulason. Španjolski sudac Undiano Mallenco nije dvojio i domaćem je veznjaku pokazao izravni crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi hrvatski izbornik Niko Kovač započeo je utakmicu s povratnikom Danijelom Pranjićem na lijevoj strani obrambene linije i Ivom Iličevićem na desnom krilu. Rakitić je igrao uz Luku Modrića na poziciji defenzivnog veznjaka, dok je Eduardo bio iza jedinog napadača Marija Mandžukića.

Najbolju je priliku u prvom poluvremenu imao Eduardo i to već u drugoj minuti kada je pucao s lijeve strane, ali su Islanđani očistili na gol-crti. Domaćima se u završnici prvog poluvremena ozlijedio napadač Ajaxa Kolbeinn Sigthorsson, pa je u igru morao veteran Eidur Gudjohnsen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u drugo poluvrijeme krenula s Ivicom Olićem umjesto Iličevića, a nakon spomenutog isključenja Skulasona naša je reprezentacija pojačala ofenzivu.

Prilike su imali Ivan Perišić, Olić, Rakitić, ali raspoloženi Hannes Halldorsson je sve obranio. Vrlo dobro se branila i kompletna domaća momčad s igračem manje, pa se Hrvatska vraća kući bez postignutog gola iako je Kovač do kraja osvježio napad s Antom Rebićem i Leonom Benkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvrat je, podsjećamo, na rasporedu u utorak u Maksimiru.

http://realtime.sportinti.me/cmd/loader?match_code=2099b9ca-9c50-8da0-74be-63b21caaa74&style=classic&width=435&height=755

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje komentare vezane o igri naše reprezentacije protiv Islanda možete slati i na adresu sport@portal.net.hr.

Pišite nam. Recite što mislite o igri Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo