Bolno iznenađenje: Talijanska zvijezda opet ostala bez SP-a!

Cesare Prandelli, izbornik reprezentacije Italije, objavio je popis od 23 igrača na koje računa na Svjetskom prvenstvu.

2.6.2014.
9:13
VOYO logo

U siječnju je Rossi zadobio ozljedu prednjeg križnog ligamenta u desnoj nozi, ali se oporavio i našao se na proširenom popisu talijanskog izbornika od 30 igrača. Osim toga, zaigrao je u subotnjoj prijateljskoj utakmici protiv Irske (0:0). Njegovo izostavljanje s popisa za Brazil sigurno je najveće iznenađenje u Prandellijevom izboru jer je napadač ove sezone u 21 nastup u Serie A utrpao čak 16 golova.

Rossi je drugi puta ostao bez nastupa na svjetskom prvenstvu, jer ga ni prije četiri godine tadašnji izbornik Marcello Lippi nije poveo na smotru u Južnoafričku Republiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Rossija, otpisao je Prandelli i Rominog napadača Mattiju Destra, a na popisu su Mario Balotelli iz Milana, Ciro Immobile (prvi strijelac Serije A) i Alessio Cerci iz Torina, Lorenzo Insigne iz Napolija, te iskusni Parmin napadač Antonio Cassano.

Riccardo Montolivo propustit će nadolazeće Svjetsko prvenstvo zbog loma noge, odnosno frakture tibije. Stradao je u subotnjem prijateljskom ogledu protiv Irske u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija će u srijedu odigrati utakmicu protiv Luksemburga. Nakon toga će otputovati u Brazil. Nastupit će u D skupini u društvu Engleske, Urugvaja i Kostarike.

"Najbolje što se u ovom trenutku može učiniti jest prihvatiti Prandellijevu odluku. Jesam li iznenađen? Nisam, kao što ne bih bio iznenađen ni da je uvršten na popis. Zapravo ne mogu reći da sam bilo što očekivao. Komuniciram s Rossijem putem poruka. Definitivno je nesretan, nema nikakve sumnje oko toga. Radio je naporno pet mjeseci kako bi se našao na popisu za Svjetsko prvenstvo. Na kraju se to nije dogodilo. Jasno da ne može biti sretan" izjavio je Rossijev agent Federico Pastorello za Calcio News 24. Golmani: Gianluigi Buffon (Juventus), Mattia Perin (Genoa), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braniči: Ignazio Abate (Milan), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Matteo Darmian (Torino), Mattia De Sciglio (Milan), Gabriel Paletta (Parma)

Vezni igrači: Alberto Aquilani (Fiorentina), Antonio Candreva (Lazio), Daniele De Rossi (Roma), Claudio Marchisio (Juventus), Marco Parolo (Parma), Andrea Pirlo (Juventus), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Marco Verratti (Paris Saint-Germain)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadači: Mario Balotelli (Milan), Antonio Cassano (Parma), Alessio Cerci (Torino), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli)

Rezerva: Andrea Ranocchia (Inter)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo