GOVOR HRVATA RASPLAKAO ITALIJU: / Badelj se oprostio od kapetana: 'Ti si svjetlo, ne možemo zaboraviti tvoj smijeh...'

Image
Foto: AFP i PIXSELL

Milan Badelj govorio je na misi zadušnici

8.3.2018.
12:36
AFP i PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Fiorentine Milan Badelj emotivnim se obraćanjem oprostio od preminulog kapetana Davidea Astorija na misi zadušnici u četvrtak u bazilici Svetog Križa u Firenci nakon sprovoda. Prekrasna poruka rasplakala je Italiju nakon sprovoda kojeg su pohodili brojni poznati sportaši, ali i tisuće navijača iz Firence.

DIRLJIVE SCENE U FIRENCI: Tisuće uplakanih navijača posljednji put pozdravile svojeg kapetana, Buffon došao u suzama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime kluba i igrača govorio je Milan Badelj, a njegov govor prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi Davide,

govorim u ime svojih suigrača i ljubičaste obitelji. Tvoje ime na hebrejskom znači "voljen", i kad vidim sve ove ljude koji su danas ovdje kako bi pokazali privrženost, vjerujem da je to stvarno tvoje ime. Davide, svojim očima možeš postati blizak ljudima i stati tamo. Nisi kao drugi, ti si onaj koji je, i kad nije puno govorio, dopro do svih nas, govoreći srcem i držeći nas ujedinjenim. Imaš dar univerzalnog jezika srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvoja majka i otac moraju znati da nisu ništa pogrešno učinili kad su te odgajali. Sin si i brat kojega bi svatko želio imati. Najbolji si suigrač kojega čovjek može poželjeti. Imati te uza se značilo je biti siguran i misliti "U redu je jer je Davide ovdje". Ne možemo zaboraviti tvoj smijeh, tvoj način zezanja sa svima. Volio si se definirati kao svjetski poznat dizajner i nogometaš u slobodno vrijeme. Ti si nogomet, onaj iskreni, dječji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naše misli su s tvojom obitelji, Francescom i princezom Victorijom. Zadaća svih koji su joj bliski bit će reći joj tko je Davide jer će tvoja kći morati znati tko je bio njen otac. Sjajan čovjek.

Završit ću s anegdotom. Svako jutro kad bi došao u sobu za masažu, uvijek si bio taj koji bi upalio svjetlo. Ti si to za sve nas, ti si svjetlo. Hvala ti, Davide."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo