KOMBINACIJE ZA DERBI / Hajduk bez Kalinića, Čačić ipak računa na Ljubičića? Evo kako bi danas mogli izgledati Hajduk i Dinamo

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Danas od 18 sati igra se najveći hrvatski derbi na Poljudu

21.10.2022.
10:25
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Za kraj radnog tjedna čeka nas pravi spektakl. Na Poljudu će ovog petka gostovati Dinamo, a najveći hrvatski derbi počinje u 18 sati. Dinamo je uvjerljivo prva momčad lige s čak osam bodova prednosti nad drugim Hajdukom. U slučaju pobjede na Poljudu, Modri bi pobjegli na velikih plus 11, čime bi napravili dobar korak prema novom naslovu prvaka.

Image
JADAN KIKI /

Nema kraja mukama Cristiana Ronalda: United ga kaznio kao nitko do sada, suspenzija nije jedini problem za Portugalca

Image
JADAN KIKI /

Nema kraja mukama Cristiana Ronalda: United ga kaznio kao nitko do sada, suspenzija nije jedini problem za Portugalca

"Veselim se najvećem hrvatskom derbiju, kako ja, tako i moji igrači. Čeka nas prekrasni nogometni ambijent na Poljudu, a mi smo dobro raspoloženi i želimo što bolje zaključiti listopad. Nakon Hajduka čekaju nas Milan, Osijek i Chelsea, a za takav niz nema bolje generalke od Poljuda. U Hrvatskoj nema boljeg podražaja od ovakve utakmice, sjajna uvertira za Milan", najavio je susret trener Modrih, Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad aktualnog hrvatskog prvaka već će se danas zaputiti prema Splitu, gdje će odraditi posljednje treninge uoči najvećeg hrvatskog derbija. No, iako su u sjajnoj formi, među Modrima ipak ima problema.

Image
Foto: Boris Jovičić/RTL Sport

Redovi na ulazu na Poljud.

Bez većih problema

"Nažalost, među nama je zavladala viroza. Bolesni su Ljubičić i Štefulj, a na Poljudu sigurno neće biti Emrelija, Bulata i Nevistića iz istog razloga. Vjerujem da će to tu stati, da neće biti veće epidemije u svlačionici, ali to ćemo znati prije današnjeg treninga, nakon kojeg idemo na ručak pa krećemo za Split. Derbi? Velika su očekivanja, rekao sam igračima da tu nema priče, u derbiju je sve moguće. Mi imamo kvalitetu i želimo iz susreta izaći kao pobjednici", otkrio je u četvrtak Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Ljubičić bi trebao spreman dočekati derbi pa bi ga mogli očekivati u prvoj postavi. Situacija nije bajna ni u Hajduku, koji će sigurno nastupiti bez Nikole Kalinića.

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

"Imamo najbolje navijače na svijetu, trebat će nam atmosfera koja će nas nositi. Inače ne komentiram često navijače, nisam takav tip, ali kad su kod nas bili neredi? Uz dobar plan i dobru igru, vjerujem da ćemo odnijeti tri boda sutra. Vjerujem i u Marka, on će biti daj jezičac koji će presuditi u derbiju", samouvjereno je izjavio Mislav Karoglan, trener Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će istrčati na Poljud?

S obzirom na to da bi Ljubičić trebao biti spreman, prvih 11 Modrih trebali bi biti udarno, odnosno momčad s kojom Čačić počinje sve utakmice. Na vratima je neizostavni Livaković, a obranu bi trebali činiti Ristovski, Josip Šutalo, Perić i Ljubičić. Ispostavi li se ipak da Ljubičić ne može početi, Čačić će se vjerojatno odlučiti za Bočkaja kao jedinog ljevaka na klupi. U veznoj liniji trebali bi krenuti Mišić i kapetan Ademi, a ispred njih se očekuju Oršić, Ivanušec i Špikić. Moguće je i da Čačić stavi Baturinu u prvu momčad ujesto Špikića, što bi značilo da će Ivanušec više pokrivati krilo nego sredinu. U vrhu napada siguran je Petković koji je briljirao protiv Varaždina u prošlom kolu, kada je ušao s klupe i u otprilike pola sata postigao dva pogotka i upisao asistenciju.

Kod Hajduka, osim Nikole Kalinića, također ne bi trebali biti iznenađenja. Njegov prezimenjak Lovre kreće na vratima, a obrana ostaje standardna: Melnjak, Elez, Awaziem i Mikanović. U Sredini se očekuju Fossati, Krovinović i Kalik, dok bi s krila napadali Biuk i Sahiti. U vrhu napada je, naravno, neizostavni Marko Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivani sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk (4-3-3): Kalinić - Mikanović, Elez, Awaziem, Melnjak - Fossati, Krovinović, Kalik - Biuk, Livaja, Sahiti

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Ristovski, J. Šutalo, Perić, Ljubičić (Bočkaj) - Mišić, Ademi - Ivanušec (Baturina), Špikić, Oršić - Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo